DK: ’56 nevében tüntet el milliárdokat a Fidesz

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 07., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Demokratikus Koalíció máris közleményben reagált az 56-os emlékév újabb többszázmilliós támogatására.

Ahogy azt az imént megírtuk, az kormány újabb 830 millió forinttal támogatja az 56-os emlékévet. A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba közleményben reagált a történtekre.

A DK azt elégelte meg, hogy a közel 15 milliárdos keretből eddig még egyetlen forinttal sem számolt el a Schmidt Mária vezette emlékbizottság. "Sem a köztudatba 'Magyarország halszagú' néven bevonult, ingyen-stúdióban ingyen felénekelt feldolgozás-dalra költött 50 millió forinttal, sem a fideszes propagandaoldal Pesti Srácok főszerkesztőjének kocsmájára elköltött pénzekkel. A Fidesz dézsából önti az adófizetők pénzét a pártkádereinek a zsebébe, ez persze nem új. Aki képes a nemzetre hivatkozva a saját hazáját fosztogatni, az a forradalomra való emlékezés ürügyén is a saját zsebét fogja csak tömni. 15 milliárd forintból a földszinttől az emeletig fel lehetett volna újítani bármelyik nagy budapesti kórházat" – áll a közleményben.

"A Demokratikus Koalíció szerint addig egyetlen forintot sem lenne szabad adni Schmidt Máriának, amíg nem számol el az eddig elköltött pénzekkel, például az 50 milliós 'Magyarország halszagú'-val. A DK szerint sem a tehetségtelen fideszes haverok eltartása, sem a történelemhamisítás nem ér meg a magyar adófizetőknek 15 milliárd forintot."

A dal javított, egy plusz d-vel kiegészített verziója:

Egy szabad országért

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 07., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    szegedi789
    2017. március 07., kedd 21:52
    15 milliárd után, tényleg nem értem kedves Schmidt Mária, hogy nem voltak képesek utólag győzelemre vezetni a forradalmat . . .

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország