DK: ’56 nevében tüntet el milliárdokat a Fidesz

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 07., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Demokratikus Koalíció máris közleményben reagált az 56-os emlékév újabb többszázmilliós támogatására.

Ahogy azt az imént megírtuk, az kormány újabb 830 millió forinttal támogatja az 56-os emlékévet. A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba közleményben reagált a történtekre.

A DK azt elégelte meg, hogy a közel 15 milliárdos keretből eddig még egyetlen forinttal sem számolt el a Schmidt Mária vezette emlékbizottság. "Sem a köztudatba 'Magyarország halszagú' néven bevonult, ingyen-stúdióban ingyen felénekelt feldolgozás-dalra költött 50 millió forinttal, sem a fideszes propagandaoldal Pesti Srácok főszerkesztőjének kocsmájára elköltött pénzekkel. A Fidesz dézsából önti az adófizetők pénzét a pártkádereinek a zsebébe, ez persze nem új. Aki képes a nemzetre hivatkozva a saját hazáját fosztogatni, az a forradalomra való emlékezés ürügyén is a saját zsebét fogja csak tömni. 15 milliárd forintból a földszinttől az emeletig fel lehetett volna újítani bármelyik nagy budapesti kórházat" – áll a közleményben.

"A Demokratikus Koalíció szerint addig egyetlen forintot sem lenne szabad adni Schmidt Máriának, amíg nem számol el az eddig elköltött pénzekkel, például az 50 milliós 'Magyarország halszagú'-val. A DK szerint sem a tehetségtelen fideszes haverok eltartása, sem a történelemhamisítás nem ér meg a magyar adófizetőknek 15 milliárd forintot."

A dal javított, egy plusz d-vel kiegészített verziója:

Egy szabad országért

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 07., 12:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1 szegedi789
    szegedi789
    2017. március 07., kedd 21:52
    15 milliárd után, tényleg nem értem kedves Schmidt Mária, hogy nem voltak képesek utólag győzelemre vezetni a forradalmat . . .

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra