Egy építési engedély már megvan Paks II-höz

  • narancs.hu
  • 2022. május 26.

Belpol

A résfal építését már engedélyezték. Ezt Szijjártó Péter jelentette be Facebook-oldalán.

"Fontos lépést tettünk a paksi építkezés megkezdése felé" - írta ki a közösségi oldalán Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az új kormányzati struktúrában azt a feladatot is kapta, hogy gyorsítsa fel a paksi beruházást.

Úgy tűnik, ez hamar ment is neki, mert a posztban közölte, hogy megkapták az úgy nevezett résfalra vonatkozó építési engedélyt.

Kifejti, hogy ez az egyik legfontosabb engedély az építkezési munkálatok előkészítése során, ugyanis a résfal biztosítja a talajvíz beáramlásával szembeni védekezés sikerességét. 

"Most tehát kidolgozhatjuk a végleges kiviteli terveket, majd ezt követően végre indulhat az építkezés! 2030-ra készen kell lennünk!!" - írta ki a posztban, amely a szöveg szerint úton India felé, valahol a török légtérben született, ugyanis itt érte a pizitív építési engedély híre a minisztert. Szijjártó még azt is hozzátette a nagy örömködéshez, hogy egyébként 

A posztban egyébként Szijjártó arról is értekezett, hogy "a következő évek többek közt az energiaellátás válságáról fognak szólni":

"Azok az országok lesznek biztonságban, akik a felhasznált energia minél nagyobb részét maguk tudják előállítani. Ezért kulcskérdés Paks II. Ha megépül az atomerőmű két új blokkja, akkor nem leszünk kitéve a brutális nemzetközi energiapiaci drágulásoknak, és hosszú távon fenn tudjuk tartani a rezsicsökkentés vívmányait." 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk