A Fidesznek így is megérte: a kamupártoknak esze ágában sincs visszafizetni a kampánytámogatást

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 18.

Belpol

Meglépnek a százmilliókkal, éppúgy, mint négy éve.

Csupán három párt fizette vissza teljes egészében a 2018-as országgyűlési választási kampányra felvett állami pénzt, mert nem érte el az 1 százalékot. Tizenhárom párt semmit nem törlesztett – közölte a Magyar Államkincstár.

306 millió forintos állami támogatást vett fel az idei kampányra az Összefogás Párt, amely végül meg sem közelítette az 1 százalékos küszöböt: 66 jelölttel az országos listán összesen 1407 szavazatot szereztek. Eddig egy forintot sem fizetett vissza – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Kamupártok 1. rész – Összefogás Párt

Az Összefogás Párt már 2014-ben is elindult a választásokon, akkor 6 millióval kevesebbet vettek fel a Magyar Államkincstártól. Viszont azzal a pénzzel sem tudott elszámolni a párt. Ennek ellenére végül simán nyilvántartásba vette a Kúria az Összefogás országos listáját.

A párt két hete a Magyar Közlönyben jelentette be, hogy megszűnik.

Az Összefogás Párt után egyelőre úgy tűnik, egy óbudai cím maradt, ahol a hitelezők benyújthatják a követeléseiket. A Híradó stábja a helyszínen azonban csak a székhelyszolgáltatót találta, egy nőt, aki átveszi a leveleiket, majd átadja nekik.

A Magyar Államkincstár szerint a 306 milliós adósságért pártelnökként Szepessy Zsolt, valamint a két alelnök, Katina Tibor és Stiffer Mónika felel saját vagyonával. Éppúgy, mint négy éve.

(RTL Klub)

Figyelmébe ajánljuk