Elbocsátási hullám kezdődött a Fidesz-közeli megyei lapoknál

  • narancs.hu
  • 2022. május 26.

Belpol

Úgy tűnik, a választások utáni  már kevesebb ember is elég a vidéki lapoknál.

Elbocsátások kezdődtek a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks több megyei lapjánál - írja a Media1.   

A folyamat szerintük még inkább a központi tartalmak felhasználásához és a helyi hírek csökkenéséhez vezet majd.

A Media1 azt írja, hogy nem állnak meg a Mediaworks / KESMA által indított választások utáni lapbezárások. A lapcsalád már bezárta a FourFourTwo című focis magazint és a City7 nevű városi lapját, most viszont már a megyei lapoknálá is elbocsátások kezdődtek. 

Emlékeztetnek, hogy hvg.hu arról ír, hogy a Délmagyar / Délmagyarország című Csongrád-Csanád megyei napilapnál is elbocsátások kezdődtek: újságírókat, tördelőt és fotósokat is elküldtek a laptól a napokban. A leépítés a szerkesztőség mintegy felét érinti.

Hozzáteszik, hogy a működésről azt is el kell mondani, hogy "a tartalom egy jelentős része már így is a Mediaworks központi szerkesztőségéből érkezett".

A Media1 azt az információt kapta "belső, de nem hivatalos forrásból" hogy elbocsátásra kerül sor a héten az ugyancsak KESMA-s Zalai Hírlap szerkesztőségében is: nagyjából 8 újságíróból 4-5-öt bocsátanak el, és lesz két fő, akit gyakorlatilag „lefokoznak”.

A portál a KESMA / Mediaworks ügyeire rálátó forrásai alapján azt írja, hogy a leépítések mögött az áll, hogy már régen kiderült, súlyos gond van a megyei lapoknál, és azt vizsgálják, melyek képesek állami hirdetések nélkül, tehát tisztán, piaci alapon működni. "Azoknál a lapoknál, ahol az állam nélkül életképtelenek lennének, vagy komoly gondok adnák magukat, költségvágások vagy akár ennél súlyosabb lépések is lehetnek" - teszik hozzá.

Arról, hogy az elbocsátási hullám miért most indult, azt írják, hogy  "a Fidesz túlnyerte magát április 3-án", így már nem kell félnie attól, hogy azokat a leépítéseket végrehajtsa, amelynek hatására esetleg a Fidesz-közeli lap munkatársai a párttal szembe fordulnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk