Elfelejtette leadni Audiját Ókovács Szilveszter

  • - zsip -
  • 2012. szeptember 6.

Belpol

Még a múlt héten vissza kellett volna adnia szolgálati kocsiját, de a volt kormánybiztos ezt nem tette meg.

„Lúzerszemlélet ilyen autóban ülni” – ezt mondta év elején, nem kis visszhangot kiváltva Ókovács Szilveszter. Az operaház akkori, ám augusztus végén felmentett kormánybiztosa szolgálati autójára, a korábban a köztársasági őrezred által használt Audi A6-os-ra panaszkodott az RTL Klubnak. A felső középkategóriás, szalonban 11 millió forintért megvehető autó januárban már 300 ezer kilométert futott, hetedik évébe lépett, télen pedig időnként nehezen indult. Ókovács Szilveszter Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal együtt vesztesnek érezhette magát, nekik ugyanis nem jutott az összesen 600 millió forintért vásárolt vadonatúj Skoda Superbekből. Budai nem is rejtette véka alá nyolcéves A6-osával szembeni elégedetlenségét „Ha megnézik a belsejét, akkor látszik, sérült, kopott, hát összevissza van karcolva, lekopva, tehát ezzel igazán reprezentálni nem lehet” – nyilatkozta a tévécsatornának.

Képünk csütörtök reggel készült


Képünk csütörtök reggel készült



Alighanem január óta Ókovács szívéhez nőhetett az autó, mivel még most is azzal jár, miközben 2011 augusztusában kezdődött kormánybiztosi megbízatása – Budaival együtt – 2012. augusztus 31-én, azaz a múlt pénteken megszűnt. Ókovács szűk egy hete immár megbízott főigazgatóként vezeti a budapesti dalszínházat, e tisztség betöltőjének viszont már nem jár állami szolgálati autó, legalábbis az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló kormányrendelet ilyet nem említ. Az egyébként magáncélra is igénybe vehető autót kormánybiztosi megbízatása megszűnése után 24 órán belül kellett volna visszaszolgáltatnia, de a főigazgató ezt elmulasztotta, mert a gépjármű – amint az fényképeinkből is kiderül – még csütörtök délelőtt is az operaház bejáratánál parkolt.


Nehéz az A6-ostól búcsút venni

Az Operaház reakciója


Cikkünk megjelenése után az Operaház az alábbi levelet küldte: "Amennyiben a Magyar Narancs megkérdezte volna az Operaházat, az „Elfelejtette leadni Audiját Ókovács Szilveszter” című cikkében hivatkozott szolgálati autóról, a következő választ adhatta volna az Operaház sajtóirodája: (Különböző cikkek kapcsán korábban többször is igyekeztünk felvenni a kapcsolatot az intézménnyel, ám megkereséseinkre rendre nem reagáltak - a szerk.)

-        az Audi hat napos túlhasználata az illetékes szervekkel egyeztetve történt, az üzemanyagkártya igénybe vétele nélkül;

-        az Audi tegnap még valóban a főigazgató használatában volt, mert az Operaháznak a kinevezést követően kellett gondoskodnia hivatali gépkocsiról. Ez mára megtörtént (intézményünk korábban lízingelt autóitól múlt ősszel megvált);

-        a szolgálati autók felvételénél és leadásánál előfordulhatnak rövid idejű átfedések (tavaly, a kinevezett kormánybiztos 17 nappal később vehette át az autót);"

 

 

Figyelmébe ajánljuk