Emlékműhekk – Egy kicsit visszavették ’56-ot

Belpol

Kijavította a Negyedik Köztársaság (4K!) a szovjet emlékművet a Fiumei úti temetőben. A szöveg igazabb lett, de a szégyen velünk marad.

Meghekkelte a Negyedik Köztársaság (4K!) a Fiumei úti sírkert szovjet emlékműparknak is beillő obeliszkjeinek egyikét, amelyen ’56 ellenforradalomként van feltüntetve, s így mond köszönetet a „szovjet hősöknek”. Bár Putyin ezt végül nem koszorúzta meg tegnap délután, de a tényeken az nem változtat semmit. A 4K! tagjai piros szigetelőszalaggal leragasztották a szovjet szót, illetve az ellenforradalom szó első tagját, így a párt szerinti helyes változat úgy hangzik, hogy: „Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért.” Mindjárt más ez így... Sőt, a vörös csillag helyére egy Kossuth-címert is elhelyeztek.

false

Fotó: Facebook/4K!

„Egy nappal ezelőtt Putyin ebben a parcellában koszorúzta meg az '56-os forradalom során elesett szovjet katonák emlékművét. Az emlékműveken '56 mindenhol ellenforradalomként szerepel, meggyalázva a forradalom és szabadságharc emlékét. Mivel az Orbán-kormány ehhez asszisztál, a saját kezünkbe vettük '56 visszafoglalását. Éljen a köztársaság!" – írta a 4K! Facebook-oldalán.

Figyelmébe ajánljuk