Ez a négy üres papírlap mindent elmond a kormány állapotáról

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 11., 17:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jávor Benedek kijegyzetelte a paksi szerződéseket. A Miniszterelnökség pedig bekérte a feljegyzéseit ellenőrzés foganatosítása céljából. Ez lett belőle. Ez lett belőlük.

Jávor Benedek nemrég részletesen beszélt nekünk arról, milyen munkát végzett Paks 2 ügyében, és hova tart az EU és az Orbán-kormány közti konfliktus. A paksi szerződések egy része Jávor szerint is titkolható, de számos adat a nyilvánosságra tartozna szerinte, ezért munkálkodik már egy ideje. Most ezt írta a Facebookon:

„Még az ősszel komoly figyelmet vívott ki magának a Miniszterelnöki Hivatal azzal a sportteljesítményével, hogy a paksi megvalósítási szerződésekbe való betekintésemkor készített jegyzeteimből – azok több hónapig tartó tanulmányozása után – egyetlen félmondatot hagytak meg, és engedtek elhozni.

A napokban kaptam kézhez az előző betekintésemkor készült jegyzeteim gondosan áttanulmányozott, minősített és szelektált eredményét. És ezeknek a nagyszerű fiúknak sikerült, amiben a sportrajongók is csak titkon mertek reménykedni: felülmúlták önmagukat, és örökös csúcsot állítottak be!”

Ezennel tehát közzé is tennénk Jávor jegyzetlapjait, amelyeket visszakapott a Miniszterelnökségtől. Tanulságos olvasmány.

false
false
false
false
szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 11., 17:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2016. február 12., péntek 16:54
  Mikulka

  Jaj, mindig ez történik, mindig van valaki, akinek nem esik le a tantusz, akinek nem elegendő a Brüsszel–Ankara-tengely, Hód és Kósa Lajos említése, még a szmájlit is oda kellett volna tennem a végére, anélkül nem érti.
 2. 3
  sálinger
  2016. február 12., péntek 12:02
  Szerintem meg az Orbán már össze is szarta magát. Vagy csak fogja. Mindegy. 3. 2
  Mikulka
  2016. február 12., péntek 11:22
  tiszapolgári-nak sikerült hoznia a fidesz-támogató értelmi színvonalat. nem fogta föl, hogy Jávor Benedek komoly munkával kijegyzetelte az anyagokat, mire a Miniszterelnöki Hivatal volt az, ahol mindent kitöröltek az ő jegyzeteiből. merthogy a fidesz szerint nekünk, adófizető állampolgároknak semmi közünk ahhoz, hogyan verik el és hová folyatják a pénzünket, hogyan kötik évtizedekre az drága atomenergiához az országot a modern megújuló energia (szél-, nap-) helyett, hogyan teszik Oroszország csatlósává hazánkat.
  tiszapolgári, gratulálok! hazaáruló vagy a fideszeddel együtt.
 4. 1
  tiszapolgári
  2016. február 12., péntek 10:09
  „Ez a négy üres papírlap mindent elmond a kormány állapotáról”

  Így van, a napnál világosabban elmondja, hogy az illetékes kormányszervek fontosnak tartják Magyarország biztonságát, és számukra fontosabbak a magyar emberek érdekei, mint a Brüsszel–Ankara-tengely elvárásai.
  A négy lap annál inkább árulkodik a képviselő úr hozzáállásáról, munkamoráljáról, ennyit sikerült lejegyeznie, ennyire futotta a bőséges képviselői fizetésből. Ez a munka az öngyújtóba vagy szemüvegkeretbe rejtett mikrofilmre fényképező Hódnak és Stirlitznek rutinfeladat lett volna, de ennél a négy lapnyi semminél még Kósa Lajos is többet ki tudott volna jegyzetelni, az már más kérdés, hogy az ő elemi iskolás, ákombákom írásából ki lenne képes kisilabizálni valami értelmeset.Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra