Ez a négy üres papírlap mindent elmond a kormány állapotáról

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 11., 17:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jávor Benedek kijegyzetelte a paksi szerződéseket. A Miniszterelnökség pedig bekérte a feljegyzéseit ellenőrzés foganatosítása céljából. Ez lett belőle. Ez lett belőlük.

Jávor Benedek nemrég részletesen beszélt nekünk arról, milyen munkát végzett Paks 2 ügyében, és hova tart az EU és az Orbán-kormány közti konfliktus. A paksi szerződések egy része Jávor szerint is titkolható, de számos adat a nyilvánosságra tartozna szerinte, ezért munkálkodik már egy ideje. Most ezt írta a Facebookon:

„Még az ősszel komoly figyelmet vívott ki magának a Miniszterelnöki Hivatal azzal a sportteljesítményével, hogy a paksi megvalósítási szerződésekbe való betekintésemkor készített jegyzeteimből – azok több hónapig tartó tanulmányozása után – egyetlen félmondatot hagytak meg, és engedtek elhozni.

A napokban kaptam kézhez az előző betekintésemkor készült jegyzeteim gondosan áttanulmányozott, minősített és szelektált eredményét. És ezeknek a nagyszerű fiúknak sikerült, amiben a sportrajongók is csak titkon mertek reménykedni: felülmúlták önmagukat, és örökös csúcsot állítottak be!”

Ezennel tehát közzé is tennénk Jávor jegyzetlapjait, amelyeket visszakapott a Miniszterelnökségtől. Tanulságos olvasmány.

false
false
false
false
szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 11., 17:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 12., péntek 16:54
  Mikulka

  Jaj, mindig ez történik, mindig van valaki, akinek nem esik le a tantusz, akinek nem elegendő a Brüsszel–Ankara-tengely, Hód és Kósa Lajos említése, még a szmájlit is oda kellett volna tennem a végére, anélkül nem érti.
 2. 3 sálinger
  sálinger
  2016. február 12., péntek 12:02
  Szerintem meg az Orbán már össze is szarta magát. Vagy csak fogja. Mindegy. 3. 2 Mikulka
  Mikulka
  2016. február 12., péntek 11:22
  tiszapolgári-nak sikerült hoznia a fidesz-támogató értelmi színvonalat. nem fogta föl, hogy Jávor Benedek komoly munkával kijegyzetelte az anyagokat, mire a Miniszterelnöki Hivatal volt az, ahol mindent kitöröltek az ő jegyzeteiből. merthogy a fidesz szerint nekünk, adófizető állampolgároknak semmi közünk ahhoz, hogyan verik el és hová folyatják a pénzünket, hogyan kötik évtizedekre az drága atomenergiához az országot a modern megújuló energia (szél-, nap-) helyett, hogyan teszik Oroszország csatlósává hazánkat.
  tiszapolgári, gratulálok! hazaáruló vagy a fideszeddel együtt.
 4. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 12., péntek 10:09
  „Ez a négy üres papírlap mindent elmond a kormány állapotáról”

  Így van, a napnál világosabban elmondja, hogy az illetékes kormányszervek fontosnak tartják Magyarország biztonságát, és számukra fontosabbak a magyar emberek érdekei, mint a Brüsszel–Ankara-tengely elvárásai.
  A négy lap annál inkább árulkodik a képviselő úr hozzáállásáról, munkamoráljáról, ennyit sikerült lejegyeznie, ennyire futotta a bőséges képviselői fizetésből. Ez a munka az öngyújtóba vagy szemüvegkeretbe rejtett mikrofilmre fényképező Hódnak és Stirlitznek rutinfeladat lett volna, de ennél a négy lapnyi semminél még Kósa Lajos is többet ki tudott volna jegyzetelni, az már más kérdés, hogy az ő elemi iskolás, ákombákom írásából ki lenne képes kisilabizálni valami értelmeset.Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kódolt feszültségek
Béremelés és adócsökkentés
Konzervatív agytröszt közpénzből
Orbán öreg barátai
Könyvmelléklet
Bertók László, Varró Dániel, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra