Ez aztán a nagyvonalúság: Havi 60 ezerért lehet nevelőszülő

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 17.

Belpol

Hamarosan kampány népszerűsíti a „pályát”.

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára – újságolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

false

 

Fotó: fortepan.hu

Fülöp Attila elmondta, a kormány olyannyira elkötelezett a szociális szakma mellett, hogy a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére, ami az országszerte körülbelül ötezer nevelőszülőből álló hálózat megerősítését és az emelkedő bérek kifizetését biztosítja majd.

Fülöp szerint a nevelőszülők jelentős szerepet töltenek be a társadalmi felelősségvállalásban, azt vállalják, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza családjához, addig megfelelő környezetet biztosítanak neki.

Noha a beszélgetésben elhangzott 850 millió forint hatalmas összegnek tűnik, pláne hogy a felelős államtitkár még azt is elmondta, hogy a foglalkoztatási jogviszony a „négyszeresére emelkedett”, a legfontosabb összeg mégis az volt a beszélgetésben, amikor kiderült, hogy a „nevelőszülői hivatással 2014 óta együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az eltelt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett”.

Az MTI tudósításából – legnagyobb sajnálatunkra – nem derültek ki a kampány részletei.

Figyelmébe ajánljuk