92 éves tanárt gyaláznak Hódmezővásárhelyen, mert el mert menni az ellenzéki jelölt fórumára

  • narancs.hu
  • 2018. február 23.

Belpol

Mi lesz itt áprilisban?

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független polgármester-jelölt a Facebookján számolt be arról, hogy olyan szórólapok kerültek a helyiek postaládájába, amelyeken vásárhelyi lakosokat gyaláznak. Az ismeretlen szervezet (?), az „SME” által kiadott szórólapra azon emberek nevei kerültek fel, akik támogatják a vasárnapi polgármester-választáson induló Márki-Zayt: volt, akinek még a foglalkozását is odaírták a neve mellé, hogy még véletlenül se legyen senki, aki nem tudja beazonosítani a helyi polgárt. A faék egyszerűségű szöveggel támadó lapra még egy olyan mondat is felkerült, miszerint „ezeket csak a gyűlölet tartja össze”.

Tisztára mint a komcsiban

A Fidsznek természetesen semmi köze az egészhez

 

A szórólapon ott van Vári Ernő neve is, aki jelenleg 92 éves, és korábban tanárként dolgozott, 1974 és 1986 között pedig a város egyik iskolájának az igazgatója volt. A felirat szerint „ő is vesztes, sértett, hataloméhes” ember, akinek csak „állás, pénz és hatalom kell”. A fideszes propagandaanyagnak tűnő szórólap arra viszont nem hívja fel a figyelmet, hogy mi is a nyugdíjas tanár „bűne”: el mert menni a független jelölt két lakossági fórumára is. De semmilyen politikai tevékenységet nem végez, mivel kora és egészségi állapota ezt nem is engedné.

A pláne az egészben, hogy a mostani fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán alpolgármester két éve, 90. születésnapján személyesen köszöntötte fel Vári Ernőt.

A mostani események fényében egyáltalán nem kell meglepődni, ha az elkövetkezendő két napban, a polgármester-választásig további, hasonlóan színvonalas szórólapok lepik el a város lakóinak postaládáját.

(via 444)

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Figyelmébe ajánljuk