Ezt is megértük: lehet, hogy összefog valakivel az LMP

  • narancs.hu
  • 2017. július 28.

Belpol

Schiffer András is megnyugodhat, nem a levitézlett óbaloldal pártjairól van szó.

Tárgyalásokat kezdett a 2018-as választási együttműködés lehetőségéről az LMP és a Gémesi György gödöllői polgármester által alapított Új Kezdet párt. Az LMP szűkszavú közleményben tudatta a nyilvánossággal a fejleményt, hozzátéve, hogy a „tárgyalások teljes lezárásáig a két párt nem nyilatkozik azok tartalmáról, körülményeiről vagy várt eredményeiről”.

Gémesit és Hadházy Ákost, az LMP társelnökét ennek ellenére behívták a Hír Tv Egyenesen című műsorának tegnap esti műsorába, ahol sok konkrétum tényleg nem derült ki.

Gémesi annyit mondott, kávé melletti beszélgetéseknél már többről van szó, és a maga részéről viszonylag gyorsan szeretné lezárni a tárgyalásokat. Hadházy kifejtette, nem baj, hogy a volt MDF-es Gémesi régóta a politikai élet szereplője, az a lényeg, hogy mit csinált. Gémesi hiteles személyiség lehet annak kommunikálásában, hogy „az önkormányzatiságot szép csendben kinyírják Magyarországon”.

Az Új Kezdet vezetője azt is elárulta, nem lát esélyt a teljes ellenzéki összefogásra, és az LMP-s tárgyalásokhoz hasonlókat egyetlen másik párttal sem kezdtek eddig. Hadházy szokott beszélgetni más pártok vezetőivel – például Botka Lászlóval vagy Vona Gáborral is –, de formális tárgyalásokba csak az Új Kezdettel bocsátkozott.

Figyelmébe ajánljuk