„Farkas Flóriánnak nem a parlamentben, hanem a börtönben van a helye”

  • narancs.hu
  • 2017. május 30.

Belpol

Már jön is a jutalom, miután a Fidesz és a Lungo Drom újra összeborult?

A Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom és a Fidesz pénteken aláírta az újabb választási együttműködésüket. Mindez azok után kissé meglepő, hogy a roma ügyekért felelős miniszterelnöki biztos neve az utóbbi években szinte csak a bűncselekménygyanús ügyeknél került elő. Számos nyomozás van folyamatban, amelyben érintett lehet Farkas, és az általa vezetett Országos Roma Önkormányzat balhéit még nem is említettük.

De a Fidesznek most az a lényeg, hogy 2018-ban a romák között is minél több szavazatot szerezzenek, ehhez pedig kell nekik az országos hálózattal rendelkező Lungo Drom, és annak első embere, Farkas Flórián, aki nem tud annyit sikkasztani, hogy körön kívül kerüljön a NER-ben. Emlékezhetünk, 2015-ben hatalmas botrány kerekedett abból, hogy gigantikus pénzeket csaltak el a Híd a munka világába c. projekt uniós forrásaiból Farkas Flóriánék. Ekkor sokan gondolhatták azt, hogy innen nincs visszaút, de végül az 1,6 milliárd forintos kárt is állami pénzből sikerül fedezni, hiszen tavaly karácsonykor kiderült: az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) 1,3 milliárdot nem kell visszafizetnie, és most úgy tűnik, hogy a maradék 300 millióra is van megoldás, hiszen Hadházy Ákos keddi közleménye szerint az állam 270 millió forintért megveszi az ORÖ egyik irodáját.

Az LMP társelnöke sajtóinformációkra hivatkozik; a Népszava a napokban azt írta, hogy az állam a roma önkormányzat Gellérthegy utcai ingatlanát veszi meg 271,5 millió forintért, majd oda is adja a Katolikus Karitásznak. Ezzel a majdnem 300 milliós „ajándékkal” szinte el is tűnik az ORÖ 1,6 milliárdos adóssága, amely a pénzek szabálytalan elköltése utáni büntetésből keletkezett.

Néhány hónapja az állam részéről még tagadták, hogy megvennék az eleve a piaci ár felett vásárolt, csak papíron felújított irodát – állítja Hadházy, aki szerint a kormány az ingatlanvásárlással elismerte, hogy a lopás a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem bűn: „hiába nyúlja le valaki pofátlan és átlátszó módon a közös vagyonunkat, ha ezért a látszat kedvéért még meg is büntetik, akkor is a Fidesz a közös pénzünkből ezt kifizeti”. Az LMP szerint „Farkas Flóriánnak nem a parlamentben, hanem a börtönben van a helye, az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy a Fidesz választási szövetségre készül az általa vezetett Lungo Drommal”.

Ha Farkas Flóriánnak igaza van, akkor a magyar cigányságnak annyi

És ez az ember még miniszterelnöki biztos lehet. Megújította választási szövetségét a Fidesz és a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom. A kormánypárt részéről Kövér László pártelnök írta alá az együttműködést rögzítő dokumentumot. Vidd a lóvét, Lóri!

Figyelmébe ajánljuk