Fazekas nem kér többet az agrártárcából

  • narancs.hu
  • 2018. április 25.

Belpol

Nemet mondott Orbánnak az újabb felkérésre.

Talpra állt a magyar vidék, sőt a GMO sem jött be, így értékeli búcsúzóul elmúlt 8 évét Fazekas Sándor, aki nem maradna tovább az agrártárca élén, ehelyett inkább a Fidesz-frakció munkáját erősítené. A Magyar Időknek interjút adó politikus elmondta, hogy Orbán Viktor ugyan felkérte az újabb 4 évre, de ő inkább nemet mondott. Azt is elmondta, hogy bár tudja, ki jöhet szóba utódjaként, a bejelentést majd Orbán teszi meg.

Sikerként könyvelte el a „Földet a gazdáknak!” programot, amelyet az motivált, hogy „a sikeres gazdálkodáshoz versenyképes méretű birtokra van szükség”. A versenyképes birtokok létrejötte után azért maradtak még feladatok, tette hozzá. Kulcsszavak: az agrárdigitalizáció megvalósítása és az Afrikából érkező rém (itt értsd: sertéspestisjárvány) okozta helyzet kezelése.

A most már csak volt földművelésügyi miniszterről írt portrénkat itt olvashatják:

A megfizetett turista – Villámportré Fazekas Sándor agrárminiszterről

Orbán Viktor szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nem távozik a kormányból. Pedig a saját tárcája leépítéséhez szótlanul asszisztáló, számos botrányhoz az arcát adó hivatalnok eddigi működése igencsak ellentmondásos. „Nem is kacsa, hanem vadkacsa” – kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök a Fazekas Sándor agrárminiszter menesztéséről szóló értesülést múlt kedden újságírók előtt, az Országház folyosóján.

Figyelmébe ajánljuk