Fegyelmit indít Toroczkai ellen a Jobbik
Toroczkai László

Fegyelmit indít Toroczkai ellen a Jobbik

  • Narancs.hu/MTI/OS
  • 2018. május 24.

Belpol

Jobbikoshoz méltatlanul viselkedett.

Közleményt adott ki a legnagyobb ellenzéki párt, amiben azt írják, hogy a Jobbik elnöksége azt az állásfoglalást hozta, hogy a „Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabály-ellenesnek és illegitimnek tekint”. Mint ismeretes, Toroczkai László Mi Magunk néven platformot alakított a Jobbikon belül, hogy azt visszaterelje az „eredeti, radikális irányba”. Arról, hogy egy ilyen mozgalomnak milyen esélyei vannak a politikai térben, itt olvashat részletesen.

Toroczkai a múlt héten körbejárta platformjával a fideszes sajtót, ahol keményen nekiment pártjának. A Jobbik fegyelmit is indít ellene:

„A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabály-ellenesen platform alapítását kezdeményezte.”