Felfüggesztette az MNB a lélegeztetőgép-beszerzés egyik cégének részvényeivel való kereskedést

  • narancs.hu
  • 2021. április 16.

Belpol

A könyvvizsgálójuk ugyanis rendkívüli felmondással visszaadta megbízását, de arról nem adtak ki infót, miért.

Felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a Magyar Nemzeti Bank péntektől - írja a hvg.hu.

A közlemény szerint a döntés indoka az volt, hogy a a vállalat hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója rendkívüli felmondással visszaadta megbízását.

A vonatkozó jogszabályok szerint ugyanis az OTT-ONE-nek nemcsak a könyvvizsgáló döntésének tényét, hanem annak indokát is nyilvánosságra kellett volna hoznia.

Az MNB ezért úgy döntött, hogy pótlásra kötelezi a részvények kibocsátóját és felfüggeszti a kereskedést mindaddig, amíg közzé nem teszi a jogszabályoknak megfelelő, független könyvvizsgálói jelentéssel alátámasztott éves jelentést az idei tevékenységéről.

Mindemellett a lezajlott vizsgálatok eredményeképp a "beszerzett információk elemzését követően" az MNB az OTT-ONE Nyrt. tevékenységével összefüggésben feljelentést is tett a Fővárosi Főügyészségen.

A hvg.hu emlékeztet, hogy az OTT-ONE-t októberben bennfentes kereskedés miatt bírságolta meg a jegybank, a cég neve pedig legutóbb a lélegeztetőgép-beszerzések kapcsán is felmerült, ugyanis egyike volt azoknak a cégeknek, akiken keresztül a magyar kormány szerzett be gépeket Kínából.

Figyelmébe ajánljuk