Fürjes Balázst választja miniszterhelyettesének Gulyás Gergely

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Belpol

A Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt is bemutatta terveit.

Fürjes Balázs lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese, míg a korábban a poszton levő Orbán Balázs ezután Orbán Viktor mellett fog dolgozni - számol be a Telex Gulyás Gergely bizottsági meghallgatásáról.

Gulyás azonban más személyi változást nem eszközül a Miniszterelnökség államtitkári posztjain. György István ezután is a területi közigazgatásért felelős, Pótápi János a nemzetpolitikáért, Janó Márk Ádám a közigazgatásért felel. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár marad - teszi hozzá a Portfolio.

A beszámoló szerint Gulyás az inflációról elmondta, hogy van feladata a kormányzatnak és a monetáris politikának is. Viszont Vargához hasonlóan ő is kiemelte, megszorítások nem lesznek.

Az energiaellátás kapcsán arról beszélt, hogy hajlandó a kormány kiváltani az orosz kőolajat is, ha az nem jár a családok terheinek emelkedésével. Szerinte azonban ehhez nem Magyarország területén kell fejlesztéseket véghez vinni, hanem más országokban.

A bizottsági tagok végül 8 igen, 3 nem és nulla tartózkodással támogatták a miniszterjelölt kinevezését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk