Gulyás Gergely szerint van elég hely az utcán élőknek a hajléktalanellátásban, de pontos adatokkal ezt nem tudja alátámasztani

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormány áldoz a probléma megoldására, de konkrétumokról itt sem beszélt a miniszter.

„Bár pontos statisztikai adatok nincsenek, de a hajléktalanellátásban működő szervezetek szerint bőven van férőhely minden hajlék nélkül élő számára” – mondta el egy újságírói kérdésre Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön délelőtt, a kormányinfón. A 444 tudósítása szerint Gulyás Gergely azt mondta, a kormány kész jelentős forrásokat biztosítani a megoldásra, de arról már nem tudott beszámolni, milyen konkrét programokkal segítenék a jelenleg utcán élőket. Nekik ugyanis, ha az alaptörvényt módosítják, tilos lesz a közterületeken életvitelszerűen tartózkodni.

Kedves Kormány! Takarítsátok el előlem a rohadt, büdös csöveseket!

Ezt nem akárki mondja, hanem egy fideszes képviselő. Bajkai István fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy arra kéri a kormányt, a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni. Mint mondta, több évtizedes jelenség a fővárosban, hogy sokan a közterületeken laknak, ami nemcsak közbiztonsági, közegészségügyi probléma, de a városi élet szempontjából is nehézségeket jelent.

Gulyásnak némileg ellentmond az a 2016 végén született Index-cikk, mely szerint 30 ezer hajléktalanra nagyjából 10 ezer férőhely jut, ráadásul vidéken még a fővárosinál is sokkal rosszabb a helyzet.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Cyrano
  2018. június 14., csütörtök 15:40
  Valaki szólhatna neki, hogy a mikrofonba és ne a levegőbe beszéljen.
 2. 1
  sachs
  2018. június 14., csütörtök 12:41
  Jó ötlet betiltani a hajléktalanságot. De miért állnak meg félúton? Az éhínséget is be kéne tiltani. De nem csak itt. Afrikában!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra