Gulyás szerint áprilisban mindenképpen ebédelhetünk már egy étterem teraszán

  • narancs.hu
  • 2021. március 27.

Belpol

De elismeri, "a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan" a járvány miatt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkárral online fogadóórát tartott, amelyről az atv.hu közölt összefoglalót. Az eseményen elhangzott az a kérdés is, miszerint a tervek szerint vajon mikor lehet leülni megebédelni egy étterem teraszára. „Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen” – válaszolta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy „minden jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az”.

Az online fogadóórán szóba került az is, hogy miért rendez Magyarország a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, amire Gulyás Gergelynek azt volt a válasza, hogy „alig rendezünk”.

„Ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak, lemondtunk nagyon sok rendezvényt, amiket pedig megrendezünk, azok döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, ezek kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetőek meg. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú” – mondta a miniszter az ATV tudósítása szerint.

Gulyás Gergely emellett a vakcinaszállítmányokról is beszélt. Mint mondta, e téren „a kínaiak a legszorgalmasabbak”, de szerződés szerint teljesítették a szállítást az oroszok és a Pfizer is. A Moderna szállít, de bizonytalanul, az AstraZeneca pedig több százres elmaradásban van a szerződéshez képest – tette hozzá.

Gulyás azt is kiemelte, hogy a Magyarországon beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti vakcina.

(ATV)

Figyelmébe ajánljuk