Gyurcsány Ferenc „nagyjából 1 millió eurót” ajánlott az állítólagos Orbán-dokumentumokért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 16:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A korábbi kormányfő azt mondta, hogy neki ennyit megérnek azok a papírok, amelyekkel szerinte lebuktathatja Orbánt.

A friss Narancsban hosszú interjút olvashatnak Gyurcsány Ferenccel, aki már több hónapja ígéri: megszerzi azokat a dokumentumokat, amelyek nyilvánosságra hozatala után – legalábbis a DK elnöke szerint – Polt Péter legfőbb ügyész „nem lesz abban a helyzetben, hogy ne indítson büntetőeljárást”. Ha a politikus végül nem tudja alátámasztani az állításait, és nem mutat be semmit, azzal a választások előtt nagyon nehéz helyzetbe hozhatja saját magát és a pártját is.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Az interjú legnagyobb részében a dokumentumokról faggatjuk Gyurcsány Ferencet, a volt kormányfő egyebek közt elmondta: miután látta a papírokat, most próbál megbizonyosodni azok hitelességéről. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy megkeresett már olyan intézményeket, amelyek ebben tudnak neki segíteni. Végül az is kiderült, hogy mennyi pénzt fizetne ki Gyurcsány. Íme, egy rövid részlet a beszélgetésből:

Magyar Narancs: Most akkor ott tartunk, hogy látott egy paksamétát, amelyről még nem is tudni, hogy hiteles-e vagy sem, és az információ gazdájával együtt azon gondolkodnak, hogy ez milyen feltételekkel kerülhet az ön birtokába?

Gyurcsány Ferenc: Több ajánlatot tettem, de ezek közül egyiket sem fogadták el.

MN: Pénzbeli vagy más jellegű ajánlatot?

GYF: A pénzbeli ajánlat már világos: csak hogy ne kelljen rákérdeznie, ez nagyjából 1 millió euró. A kérdés az, hogy a dokumentumok megvásárlása előtt van egy olyan átmeneti időszak, amikor még nem az enyémek, de az általam meghatározott feltételek szerint egy vagy több független harmadik, negyedik fél hitelesíti őket.

MN: Azt megkérdezte, hogy miért pont önhöz fordultak?

GYF: Nem.

MN: Ha tényleg léteznek ezek a dokumentumok, nem tart attól, hogy másnak is kínálgatják őket? Nincs semmilyen garanciája arra, hogy kifizet egymillió eurót, rá fél napra pedig valaki más előjön a papírokkal?

GYF: Ez már nem is érdekel. Az országnak és személy szerint nekem ez ennyit megér. Itt nem az elsőség a kérdés, hanem az, hogy nyilvánosságra kerülnek-e vagy sem.

MN: Tehát akkor leperkál  1 millió eurót, valamivel több mint 300 millió forintot?

GYF: Ha hitelesek az információk, akkor igen.

MN: Nem merültek fel önben aggályok azzal kapcsolatban, hogy ez a pénz vajon hová kerülhet? Tudja egyáltalán, hogy kinek adja majd át, ha úgy alakul?

GYF: Olyannyira nem, hogy a nyitva maradt kérdések közül az a második kör, hogy kivel tárgyalok, és kinek az érdekét képviseli az a személy.

MN: Ezt neki kötelező lesz elmondania?

GYF: Ha azt akarja, hogy megállapodjunk, akkor igen.

MN: Miből fizet ki több mint 300 millió forintot?

GYF: A pénzemből.

A Gyurcsány Ferenccel készült teljes interjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban találja meg.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 16:47
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Hóvarjú
  2017. július 05., szerda 18:56
  Úgy tűnik a Feri rétestésztát készül sütni, jó hosszan..............................................................................
 2. 2
  yoyo
  2017. július 05., szerda 19:02
  Mészáros Lócinak már ki van adva a feladat, hogy egy-két húsüzemet áron alul el kellene passzolni, sürgősen kell a cash, a Pintér Sanya meg buzgón keresi a kontaktot az alvilági összekötőivel.
 3. 3
  szegedi789
  2017. július 05., szerda 19:38
  Mismárpöl nyomon vak.
 4. 4
  rworse
  2017. július 05., szerda 19:50
  Bár biztos vagyok benne, hogy ha a Gyurcsány által említettekről kerülnek hiteles dokumentumok, azért ott motoszkál a fejemben, hogy ha a a ballib oldal valamely képviselőjéről derült ki, hogy spicli volt, általában komoly botrány kerekedett belőle, jelentős önbelerokkanásokkal (kivéve például Szabó István), de ha a jobboldalon derült ki ilyen, abból sose lett ügy a jobboldalon.
 5. 5
  rworse
  2017. július 05., szerda 19:52
  Bár biztos vagyok benne, hogy ha a Gyurcsány által említettekről kerülnek hiteles dokumentumok, az előbb-utóbb végzetesen erodálni fogja Orbánt, de azért ott motoszkál...
 6. 6
  szegedi789
  2017. július 05., szerda 20:13
  Rworse,
  fordítanék egyet a dolgon,
  biztos, hogy az a legnagyobb bajunk, hogy megszerezzünk egy valamilyen banki papírt ???
  A mostani dolgok állásánál biztos , csak egy papír lenne sárkányölő ???
  GY.F. is elég sok energiát fecöl ebbe, de ez politizálás lenne ?
  Vagy egyáltalán, az egész az sugallja, hogy GY.F. saját akarattal bíró politikai aktor, nem egy megvezetett ellenzéki ???
 7. 7
  yoyo
  2017. július 05., szerda 20:25
  A papírok áttekintése után Polt Péter sápadtan jelentette be a kamerák előtt, hogy vádemelést indítványoz Orbán Viktor ellen, pénzmosás, hűtlen kezelés és hazaárulás miatt.

  A Fidesz választmányából eddig héten léptek ki, Bayer Zsolt hozzákezdett a kormány lemondatását követelő békemenet szervezéséhez.

  Egyesek látni vėlték, amint Orbán Viktor és felesége egy ARO típusú gépjárművel elhagyta Felcsút tėrségėt.
 8. 8
  yoyo
  2017. július 05., szerda 22:00
  Fistful thinking
 9. 9
  rworse
  2017. július 05., szerda 23:25
  szegedi, 6

  Hát az persze sajnálatos, hogy egy ilyesmitől kell várnunk a megváltást, mert az ország közgondolkodása ramaty állapotban van, de ez egy másik téma - elég nagy, szerteágazó téma.
 10. 10
  tiszapolgári
  2017. július 05., szerda 23:46
  Én iszonyatosan kicsi fiú vagyok ahhoz, hogy átláthatnám, mi ez az egész, egyelőre annyit értek belőle, hogy Gyurcsány nagyon elszánt. Még azt is megkockáztatnám, hogy ő látszik a legelszántabbnak azok közül, akik az elmondásuk szerint Orbán bukásában érdekeltek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország