Gyurcsány látta azokat a dokumentumokat, amelyekkel Putyin zsarolhatja Orbánt

  • narancs.hu
  • 2017. április 24.

Belpol

A Fidesz a rájellemző prosztó stílben reagált.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyar kormányfő „Oroszország által zsarolható helyzetben van”. Az egykori miniszterelnök hosszú évekkel ezelőtt, magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. „Ezek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására” – mondta a mai sajtótájékoztatóján.

A DK elnöke a közelmúltban ráadásul betekinthetett egyes dokumentumok másolatába, s azt feltételezi, hogy Orbán Viktor is tud ezen dokumentumok létezéséről. Azt mondta, mindent megtesz, hogy a szóban forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja.

false

 

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Gyurcsány azt mondta, az iratokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, a tulajdonos személyét viszont nem ismeri. Arra nem válaszolt, hogy mikor történt az általa említett első beszélgetés, ahogy azt sem árulta el, hogy az iratokban foglaltak melyik időszakra vonatkoznak.

Gyurcsány azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

Közben a Fidesz is reagált Gyurcsány kijelentéseire, elég prosztó stílusban. „Mindig is tudtuk, hogy bolond lyukból bolond szél fúj. Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült” – írták közleményükben.

Politikai közbeszéd, 2017.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk