Vissza a múltba: parancsszóval terelik a diákokat a miniszter előadására

  • narancs.hu
  • 2017. november 24.

Belpol

1952.

Azt írja az Index, hogy a Miskolci Egyetem rektora több hallgatónak is utasításba adta: részt kell venniük Simicskó István előadásán. A honvédelmi miniszter hétfőn fog beszélni a honvédelemről az intézményben, és ezen előadáson való részvételre kötelezett többeket a rektor.

Az előadó

Az előadó

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A portál szerint a miskolci egyetem vezetése nem bízza a hallgatók spontán érdeklődésére a nézők számát, ezért utasításba adta ki a részvételt, és még rektori szünetet is elrendeltek. „Azoknak a diákoknak, akiknek épp órájuk lenne a miniszter úr beszéde alatt, kötelezően el kell menniük az előadásra, cserébe felmentést kapnak az elmaradó óra alól. Az értesítés szerint a Dékáni Hivatalnál kell megjelenniük, ahonnan egy oktató kíséretében átmennek Simicskó előadására” – írja az Index.

Volt azonban olyan oktató, aki megtagadta, hogy a hallgatóit beterelje az előadásra. Ami igazán érdekes, hogy a portál forrása szerint nem ez lesz az első eset, hogy felnőtt emberek számára tesznek kötelezővé egy előadást: amikor „fontos ember” érkezett az intézménybe, a vezetés meghatározott egy karonként elvárt létszámot, nehogy véletlenül kevesen legyenek, amikor a prominens személy megjelenik.

Az Index megkereste a Rektori Hivatalt, ám válaszokat egyelőre nem kapott.

(Index via 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk