Hadházy: A Kósát „átverő” nő üzleti kapcsolatban van a Kósánéval üzletelő férfival
Kosa.jpg

Hadházy: A Kósát „átverő” nő üzleti kapcsolatban van a Kósánéval üzletelő férfival

  • narancs.hu
  • 2018. március 14.

Belpol

Az LMP társelnöke szerint teljes „pénzmosó hálózat” van Kósa Lajos körül.

Hadházy Ákos ma reggeli Facebook-posztjában arról ír, hogy a Kósa Lajos minisztert az 1300 milliárdos csalással állítólag „átverő” nő szoros kapcsolatban áll Fiák Istvánnal.

800 millió forintot kaphatott ajándékba Kósa Lajos anyukája a rejtélyes örököstől

Orbán minisztere tegnap még azzal védekezett, hogy nem kapott pénzt a furcsa ügyletből. 2 633 445 euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forintnyi összeg ajándékozását foglalta hiteles közjegyzői okiratba Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter és a vele furcsa ügyletbe keveredett „örökös”, írja a Magyar Nemzet.

Fiák István az az ember, akitől Kósa Lajos felesége 6 millió forintért vett meg egy legalább százmillió forintot érő céget. Fiák ráadásul közös céget birtokol a Kósát állítólag átverő Sz. Gábornéval (Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető) és Czakó Lászlóval is. Czakóról ma reggel írta meg a Magyar Nemzet, hogy szintén érintett az ügyben, és hogy Kósával közösen milliárdos svájci ügyleteik lehettek.

Hadházy szerint a pénzmosás gyanúját erősíti, hogy a céghálóban érintett Szima Gáborné is, akinek a férje a DVSC vezére, és a csapat egyik főszponzora.

Az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető negyedik tagja ugyanis egy bizonyos Orendi Mihály, aki korábban Szima tulajdonostársa volt, és korábban a Debreceni Sportcentrum Kft.-t is vezette.

Frissítés: Hadházy Ákos délután frissítette bejegyzését. Mint írja, „az, hogy Szima Gáborné érintett lenne az ügyben, egyáltalán nem biztos, mivel Orendi jóval korábban »kiszállt« az Ave Pro Kft.-ből. A Kósa körüli céghálózat rendkívül kiterjedt, és természetesen véletlenül is oda lehet sodródni”„.

Figyelmébe ajánljuk