Hadházy havi fizetésének kétharmadát elvette Kövér László

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Belpol

Az ellenzéki képviselő kihagyott két szavazást, a házelnök meg nem fogadta el a hiányzásról szóló igazolásait.

Kövér László 950 ezer forintra büntette Hadházy Ákost, amiért az ellenzéki képviselő októberben nem vett részt két szavazáson a parlamentben – írja Hadházy a Facebook oldalán.

A képviselő elmondása szerint két napon, két óra alatt összesen harminckilencszer nem nyomta meg a gombot, de ebben az időben is dolgozott. Az egyik szobán forgó napon megnézte "az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot" nézte meg, a másikon pedig a Nemzeti Bank luxusnyaralójában járt, ahová szerinte "véletlenül" Matolcsy György fiától vették a bútort.

Ezeket az elfoglaltságokat Hadházy állítása szerint a szabályoknak megfelelően leigazolta, de Kövér "önkényesen nem fogadta el".

Az ellenzéki képviselő már az előző ciklusban is rendszeresen kihagyott parlamenti szavazásokat. Azt mondja, hasznosabb, ha vidéki helyszíneken dokumentálja a fideszes korrupciót, minta gombnyomogatással eljátssza a Fidesz kedvéért a parlamentáris demokráciát.

Hadházy elmondása szerint a bruttó 950 ezer forintos büntetés a havi tiszteletdíjának kétharmadát teszi ki ez a mostani büntetés. A politikus korábban volt, hogy ledolgozott egy büntetést ahelyett, hogy kifizette volna, erre azonban most nics lehetősége, az összeget automatikusan levonták a fizetéséből.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk