Hadházy: Mészáros Lőrincnek kb. 30 millió forintjába került a dubaji magánrepülőzés

  • narancs.hu
  • 2021. március 18.

Belpol

Óránként kb. 3 millióért bérelhető az egyik legnagyobb luxus magán jet - írja a képviselő.

Mint arról mi is beszámoltunk, kétperces videón mutatta be a hvg.hu, hogyan ért földet kedden este az OE-LEM jelzésű repülőgép Ferihegyen. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon közzé tette szerdán, hogy olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján szerinte a „Gázszerelő” és a „Műsorvezetőnő”, valamint még két személy az utóbbi napokban Budapestről Dubajba utazott a repülővel, amelyet NER-gépként szokott említeni a sajtó. A képviselő Mészáros Lőrincre és Várkonyi Andreára gondolhatott, legalábbis az ő nevük szerepel a közösségi oldalon bemutatott dokumentumon, amelynek hitelességéről Hadházy Ákos sincs teljesen meggyőződve. A portál kérdést küldött ezzel kapcsolatban Várkonyi Andreához, de nem kapott választ.

Hadházy Ákos most újabb posztot tett közzé a „Gázszerelő” és a „Műsorvezetőnő” - valós vagy vélt - magánrepülős dubajozásáról:

A Gázszerelőnek kb. 30 millió forintjába került az oda/vissza összesen 10 órás repülőút Dubajba. Óránként ugyanis kb. 3...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, March 17, 2021

 "A Gázszerelőnek kb. 30 millió forintjába került az oda/vissza összesen 10 órás repülőút Dubajba. Óránként ugyanis kb. 3 millióért bérelhető az egyik legnagyobb elérhető luxus magán jet, a Bombardier Global 6000 típusú repülőgép. Persze ha nem bérelte, hanem az övé a gép, akkor kicsit kedvezőbb lehetett a számított ár, de akkor a 18 milliárdos(!) beszerzési ár ronthatta volna a hangulatát – ha nem az Önöktől lopott pénzből vette volna. A repülők üzemelési költségénél azonban a gép beszerzési árával is kalkulálnak, ezért sokkal olcsóbb akkor sem volt a hosszú hétvége utazása. Személyenként 15 millió forintot repültek tehát el a hétvégén, ezért egy átlagos magyar kb. 7 évig dolgozik."

  

Figyelmébe ajánljuk