Három dolgon változtatna az MSZP, az LMP és a Párbeszéd az előválasztás második fordulójában

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 28.

Belpol

A sajtótájékoztatón Tordai Bence arra kérte Orbánt, vonja vissza csahosait.

Az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy van három javaslatuk az előválasztás második fordulóját illetően.

Kunhalmi Ágnes a javaslatokat azzal vezette fel, hogy az már az első fordulóból is látszik, hogy óriási igény van az online szavazásra, ezért ennek a bővítésén mindenképpen el kell gondolkodnia az ellenzéki pártoknak. 

A három párt első javaslata éppen ezért az, hogy ne kelljen azokat még egyszer azonosítani a második forduló során, akik az első fordulóban online adták le a szavazatukat, így az azonosításuk már egyszer megtörtént. Ezzel szerinte fel lehetne gyorsítani a folyamatot és növelni lehetne az online szavazók számát.

A második javaslatot Csárdi Antal ismertette, miszerint október 9-16. között kellene megtartani a második fordulót, így az egy hétbe beleesne két szombat is, amivel szerinte szintén több szavazót lehetne elérni az előválasztás második etapjában.

A harmadik javaslatról pedig Tordai Bence beszélt: "Legyen az egész ország egyetlen nagy választókerület" - mondta a Párbeszéd politikusa, aki szerint fontos lenne, hogy a második fordulóban mindenki mindenhol szavazhasson, attól függetlenül, hogy hol van az állandó lakcíme. Az első fordulóban ugyanis problémát okozott az, hogy aki például a fővárosban lakik, de az állandó lakcíme vidéken van, nem tudta leadni a szavazatát Budapesten. 

A három párt politikusai arra kérték a többi ellenzéki pártot, hogy támogassák a javaslataikat.

Tordai emellett reagált arra is, hogy Szabó Tímeát kedden megütötte a Széll Kálmán téren egy "fideszes hölgy". Tordai azt üzente Orbánnak, hogy 

Vonja vissza a csahosait, csavarja le a gyűlölet-potmétert, állítsa le a Bayer Zsoltokat és Kocsis Mátékat, mert egész Magyarországhoz méltatlan az, hogy idős embereket felhergelnek, addig uszítanak a revolvermédiájukkal, amíg ilyen fizikai attrocitásra vetemednek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.