Így folyik el a magyarok pénze: kétmillióért ették tele magukat Semjén Zsolték

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 08:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jó munkához erő kell. Meg étel.

A Népszava kérte ki a frakcióköltési adatokat az Országgyűlés Hivatalától, amelyekből az is kiderült például, hogy a Fidesz-frakció az elmúlt fél évben négyszer is részt vett a Freecons Global Kft. csapatépítő-fejlesztő tréningjein, ami összesen 7,3 millió adóforintba fájt. Emellett kiderült az is, hogy a kormány szerint nagyon sikeres nemzeti konzultációs kampány zárórendezvényének megszervezésére 10,9 milliót költöttek.

false

 

Fotó: MTI/Kátai Edit

De megtudhattuk azt is, hogy a KDNP képviselői 2017 első felében több mint 2 millióért ettek és ittak, igaz, ez eltörpül a tavalyi költés mellett, amikor több mint 6 millió forint ment el kávéra, teára és élelmiszerre. Ám szégyenkezni alighanem idén sem kell: a kereszténydemokraták havonta eljártak a METRO-ba, ahol eddig több mint 2 millió forintot költöttek el, a legnagyobb összeget, 810 ezer forintot június 21-én. „Ez azért lehet furcsa, mert június 23-án ülésezett utoljára az egyébként akkor egy hete nyári szüneten lévő parlament. Persze enni nyáron is kell, ahogyan takarítani: tisztító- és irodaszerekre 163 ezer forintot költöttek, ajándéktasakokra 113 ezret, de idén is sokakat megajándékoztak: összesen 2 961 500 forintot fordítottak »ajándékcsomagokra és ásványvízre«, összesen 1 110 772 forintot pedig ajándék könyvekre” – írja a Népszava.

További részletek, pikáns költések a lap cikkében olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 08:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 18:14
  Engem a KDNP-s eszem-iszomnál és ajándéktasakoknál (úristen, mi lehet bennük, csak nem apácaruhás-korbácsos pornókazetta?) jobban mellbe vágott az, hogy az öttagú LMP-frakció másfél milliót fizetett Schiffer András ügyvédi irodájának a jogi szaktanácsadásért. Pofám leszakad.
 2. 5 harcolj
  harcolj
  2017. augusztus 11., péntek 17:28
  3 Engem nem érdekel, hogy buknak-e, de ami lopás, sikkasztás, vagy erkölcstelen, az legyen az. És igen, vissza kell venni már most. Csak nem kellene hagyni.
 3. 4 Cyrano
  Cyrano
  2017. augusztus 11., péntek 16:26
  Nem irigység yoyo, hanem az a remény, hogy lesz pénz felépíteni mindazt, amit leromboltak. És ebben nemcsak az iskolák, kórházak stb. vannak benne, hanem a demokrácia intézményei, mert a demokrácia drága játék.

  A másik, ami miatt az emberek szeretnék bilincsben látni ezt a bandát, az az, hogy végre megtanulja mindenki ebben az országban: nem lehet felelőtlenül elherdálni (igaz ebben a polgár is erősen deficites, láttam egy riportot a CSOK kapcsán), tönkretenni, lenyúlni a közöst. Nem bosszúvágy, csak a jövőre vonatkozó jelzés. Hidd el, nagy szükség lenne rá.
 4. 3 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 11., péntek 14:54
  nem szeretem ezeket a "magyarok pénze" felháborodásokat.

  Ahogy annak még a gondolatától is borzadok, hogy a legtöbben valószínűleg azt várnák az orbán-rendszer bukásától, hogy vissza lehessen venni az elrabolt milliárdokat, és a lopós politikusokat bilincsben vezetgessék.

  Sokkal lényegibb és hatalmasabb disznóságok vannak, de az irigy embereket legjobban mégis a pénzzel lehet ide-oda bolondítani folyton.


 5. 2 Világos
  Világos
  2017. augusztus 11., péntek 13:48
  Ahhoz, hogy a hazugságot szinten tudják tartani edzésbe kell lenni.
  A Fidesz Akadémia /Fidelitas, Momentum, LMP/ is ezt teszi.
  Még sokszor el kell mondani. Gyurcsány, Botka Vona.
  A Soros, sorozatmondókat is edzeni kell.
 6. 1 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 11., péntek 09:58
  "Freecons Global Kft. csapatépítő–fejlesztő tréningjein, ami összesen 7,3 millió adóforintba fájt."

  Vajon milyen lehet egy ilyen csapatépítő-fejlesztő tréning?


  Anno a Batiz is tartott kommunikációs tréningeket a maszoposoknak - azt követően hogy a kormányszóvivői állásból alkalmatlanság okán kirúgták -
  szóval ezt követően tréningezte a szocikat kommunikációból.

  Ami nem is volt kidobott pénz, mert azóta a szocik fergetegesen kommunikálnak.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra