Ilyen sem volt még: durva ülősztrájk Zsidai Roy éttermében!

  • narancs.hu
  • 2017. november 19.

Belpol

„A pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, de nem sikerült.”

Ma délután ülősztrájkba kezdtek a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié (AVM) aktivistái a budai Várban lévő Pest-Buda étteremben vasárnap délután. Azért tiltakoznak így, mert a Budavári Önkormányzat áron alul adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak az ingatlant. Az akció hátteréről ezt írta Facebook-oldalán a Közös Ország Mozgalom: „A Közös Ország Mozgalom elfoglalja a Fidesz korrupciós helyszínét a Várban! Az aktivisták ülősztrájkba kezdtek a Pest-Buda Bisztróban, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közvagyon nem elherdálható. Budapest I. kerületében több olyan önkormányzati ingatlan is van, amit a piaci ár alatt adnak ki gazdag üzletembereknek, miközben a lakhatási válság amúgy tombol, és a szegénységben élőket folyamatosan fenyegeti a kilakoltatás réme a szociális bérlakásokból. Igazságos ez?”

false

 

Fotó: Facebook/AVM

Az Index helyszíni tudósítása szerint nagyjából húszan – köztük Gulyás Márton – ültek be tiltakozó feliratokkal az étterembe, „a pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, de nem sikerült”.

Az AVM Facebook-oldalán ezt írta: „Felháborító, hogy az I. kerületben gazdag fideszes politikusok és a rokonaik laknak önkormányzati bérlakásokban, vagy éppen luxusszállodaként üzemeltetik őket.” Az eseményről készült videó itt látható.

Figyelmébe ajánljuk