Információs táblákat kell kitenni a boltokban az élelmiszerárstopról

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 26.

Belpol

Hogy biztosan észrevegyék az emberek.

Információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy az erről szóló rendelet, a használandó logó és arculat hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

A kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. 

Az élelmiszerárstop a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a napraforgó-étolajat, a sertéscombot, a csirkemellet, a csirke far-hátat és a 2,8 százalékos UHT-tehéntejet érinti. E termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a tavaly október 15-einél. Az árstop február 1-jétől május 1-jéig tart.

 A vásárlók tájékoztatása érdekében az élelmiszereket árusító üzletekben, piacokon jól láthatóan információs táblákat kell kihelyezni a bejáratoknál. Az ezekhez szükséges szöveget, logót és arculatot a kormány a Magyar Közlönyben és a www.kormany.hu honlapon is közzéteszi - zárul a KTK közleménye.

Nem ez az első eset, hogy a kormány valamely intézkedését gazdasági szereplőknek kell reklámozniuk, hasonló módszert alkalmaztak a rezsicsökkentésnél és a kamatstopnál is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk