Ingyenes lapokkal veszi be Mediaworks a Fidesz által elbukott városokat

  • narancs.hu
  • 2021. február 18.

Belpol

Szombathelytől Miskolcig több százezer példányban fogják nyomni a Fideszhez közelálló, bulvárba csomagolt propagandát a választást megelőző évben.

A Narancs.hu értesülése szerint heteken belül országosan több százezer példányban fognak eljutni a postaládákba a Mediaworks Zrt. hetilapjai azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. A "City" nevű lapcsalád indítása arra utal, a kormánypárt a 2022-es országgyűlési választások előtt egy évvel nem tartja elégségesnek, hogy a propaganda csak a Mediaworks megyei fizetős lapjaiban jelenjen meg, a nyomtatott sajtótermékekben is biztosra megy, közvetlen elérést akar az ellenzéki szavazókhoz.

Úgy tudjuk, az ingyenes színes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg. Információink szerint a 24 oldalas hetilapot három részre tagolják a tartalom szempontjából:

egyharmada helyi Fidesz-barát, ellenzéket ekéző, lejárató szövegekből, egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból, egyharmada reklámokból fog állni.

A lapcsalád központi szerkesztőségének vezetői várományosa Pósa Árpád lehet, aki fegyelmezetten helyt állt eddig is, bárhová vezényelte a Mészáros Lőrinc bekebelezte Mediaworks. 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztését bízták rá, miután lefejezték a leggazdagabb magyarhoz került Pannon Lapok Társaságához tartozó megyei napilapok vezetését. Pósára várt a feladat helyre tenni a szerkesztőséget, miután valaki meghekkelte az Orbán Viktorral 2016-ban készült karácsonyi interjút. (Az emiatt elbocsátott két szerkesztő jogerősen pert nyert a kiadóval szemben, a bíróság 4-4 millió forint kifizetésére kötelezte a Mediaworksöt.) Pósa a Hír TV online-ban, a Délmagyarban folytatta, egy éve a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyetteseként mérethette meg magát.

A lapok indításáról feltett kérdéseink egyikére sem válaszolt a Mediaworks.

A pénz bizonyára nem lesz akadály, ha a fideszes médiumokat összekötő óriáscégnél a 2019-es évi 1,4 milliárd veszteség ellenére elindítják több százezer példányos ingyenes propaganda lapcsaládot.

Figyelmébe ajánljuk