Jobbikost anyázott László Petra, a parlament már vizsgálódik

  • narancs.hu
  • 2017. november 21.

Belpol

A menekültek rugdosásáról elhíresült operatőr a Pesti Srácoknál tűnt fel.

Szilágyi György jobbikos képviselő tegnap rögtönzött sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Pesti Srácok kameramanja, László Petra az édesanyját emlegette az Országház épületében. A Hír Tv felvételén hallható, amint Szilágyi beszéde alatt László Petra próbál elnézést kérni, illetve arra utal, hogy „nem vagyunk egy súlycsoportban”.

Az Index kérdésére a parlament sajtóosztálya azt írta, tudomásukra jutott az eset, a megtett intézkedésekről az ügy kivizsgálása után tájékoztatják a nyilvánosságot. Szilágyi György azt szeretné, ha kitiltanák a Pesti Srácokat a parlamentből.

Huth Gergely, a portál főszerkesztőjének közleménye szerint a Pesti Srácok szerkesztősége kiáll László Petra mellett. Azzal védekeznek, hogy először Szilágyi rágalmazta az operatőrt, az anyázás pedig csak kollégája felé fordulva hangzott el. A Pesti Srácok felvételén annyi látszik, hogy Szilágyi felismeri László Petrát, és mivel a Jobbik múltjáról akarják kérdezni, megemlíti, hogy az operatőrnek is érdekes a múltja. Ezután kijelenti, hogy fideszes propagandamédiumnak nem nyilatkozik.

László Petra neve akkor vált ismertté, amikor 2015 nyarán a jobbikos N1 TV operatőreként Röszke közelében megrúgott néhány menekültet. A bíróság október elején másodfokon 3 év próbaidőre bocsátotta garázdaság vétsége miatt.

Figyelmébe ajánljuk