Jogsértő volt a Népszabadság bezáratásának módja: itt az új bírósági ítélet!

  • narancs.hu
  • 2017. november 13.

Belpol

A Mediaworks egy jogellenesen működő testülettel hozta meg a döntést a bezárásról.

A jogsértő működést a munkajogi bíróság egyszer már megállapította, most azonban ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága is.

Az ítélet kimondja, hogy jogsértő volt a Népszabadságot bezáró Mediaworks Hungary Zrt. működése, mivel a társaság nem biztosította a munkavállalók képviseletét a társaság felügyelőbizottságában.

Az eljárást a Népszabadság üzemi tanácsának elnöke, Danó Anna indította a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével, mert az üzemi tanács kifejezett kérése ellenére sem engedték neki, hogy részt vegyen a lapbezárást eldöntő testület ülésén. A Mediaworks felügyelőbizottsága volt az a szerv, amelyik a Népszabadság bezárásáról döntött, s kötelező lett volna a munkavállalók képviseletét lehetővé tennie az üléseken. Mivel ez nem történt meg, a bizottság jogellenesen működött, amikor a bezárás döntését meghozta.

„A fáról a lehullott leveleket nem lehet a fára visszaragasztani, másfél évvel a történtek után sajnos nincsenek arra jogi eszközök, hogy a Népszabadság működésének helyreállítását a bíróságok kikényszerítsék”


– írja közleményében a TASZ.

Figyelmébe ajánljuk