Jogszerűtlenül kapott zsíros állást a Fidesz paksi elnöke – derült ki pont az időközi választás előtt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 09., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lázár János is arra célzott, hogy le kellene mondania.

Miután a paksi erőmű megépítéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki Süli János polgármestert, Paks vezetését a fideszes alpolgármester, Szabó Péter vette át. Az ő javaslatára hoztak létre egy önkormányzati céget, a Protheus Holding Zrt-t, amelynek igazgatóságába sikerült kinevezni a Fidesz paksi elnökét, bizonyos Kovács Sándort. A Népszava információi szerint a minden bizonnyal áldozatos munkájáért 600 ezret kapott havonta - amivel az a probléma, hogy képviselő elvileg nem lehetne tagja önkormányzati cég igazgatóságának.

Szabó és Kovács

Szabó és Kovács

 

Csütörtöki kormányinfóján Lázár János azt mondta, hogy információi szerint a Tolna Megyei Kormányhivatal is erre a következtetésre jutott. "Föltételezem, hogy az összeférhetetlenséget törvényi határidőn belül megszüntetik" – tette hozzá a miniszter. Vagyis Kovácsnak le kellene mondania igazgatósági tagságáról.

De van itt más is: a Népszava arról is írt, hogy amikor a város kiemelt fejlesztési területek kijelöléséről döntött, az érintett ingatlanok közül kettő épp a Fidesz-elnök, Kovács Sándor tulajdonában van.

Se Szabó, se Kovács nem akart a Népszavának nyilatkozni.

Az ügy azért is érdekes, mert vasárnap időközi választás lesz a Pakson, és a polgármesteri székért elindul Szabó, a kormánypártok és a Paksi Lokálpatrióták jelöltjeként. Három ellenfele lesz: a Munkáspárt és a Magyar Környezetvédők Pártja egy-egy jelöltje, illetve Mezősi Árpád, aki függetlenként indul, de korábban az MSZP és az SZDSZ támogatásával lett képviselő.

(Népszava)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 09., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1 galambocskám
  galambocskám
  2017. szeptember 11., hétfő 07:40
  És mégis nyert....pedig nem tűnik feddhetetlennek a pasas és föltehetőleg nem is az. Nem tűnik annak...

  Igen sokszor van alkalmam olyasmit olvasni a Mandin, hogy kénytelen vagyok a Fideszre szavazni...lopnak is és kormányoznak is. Az ellenzék meg nem ér semmit.

  Az ellenzéki turbóhiszti, az abszurditásig vitt Orbánrugdalás nem teszi. hitelessé teszi az ellenzéket.

  A normális, józan kormánykritika azzá tenné, de hol van itt normális kormánykritika?

  Itten van mellettünk ez a cikk:

  "Szabó Tímea: Orbán megalázza a fogyatékkal élőket"

  Látnunk kell lelki szemeinkkel Orbánt amint sátánian kacag a dolgozószobájában: hú de megalázom én a fogyatékkal élőket, hú de nagyon megalázom őket, jaj de frankó lesz...!

  Normális emberi lény hajlandó lesz efféle látomásra? Vajon?

  Ha Szabó Tímea - gondolom, ezek az ő szavai. Merem remélni! - naszóval ha a képviselő hölgy arra az álláspontra helyezkedett volna hogy nagyon rossz döntést hozott a kormány, azon el lehetne gondolkozni és igazat is lehetne neki adni. Megjegyzem, abból indulok ki hogy Szabónak igaza van. Egy normális, rendes kormánykritika hitelesít, de egy szürreálba hajló aligha.

  Pedig beköszöntött a szürreál: az ellenzék szerint nem kizárt hogy az Orbán kormány zavargásokat tervez az Orbán kormány ellen.


  Nem kétharmada lesz Orbánnak hanem négyötöde.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra