Juhász Péter ellen indul Fekete-Győr András

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 31., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bemutatta jelöltjeit a Momentum.

Hivatalosan is elindította kampányát a Momentum, számolt be az Index.

Bejelentették, hogy önálló jelöltet indítanak mind a 106 egyéni körzetben. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András az V. kerületben indul, ahol az egyik legkeményebben dolgozó ellenzéki politikus, Juhász Péter is jelölteti magát. Fekete-Győr szerint nyolc hónapja még senki nem ismerte őket, és ők maguk is politikai árvák voltak, akik sikeres fejezetet akartak nyitni Magyarország történetében.

A legfiatalabb jelölt a 22 éves Pesti Barna, a legidősebb a 84 éves Pálffy István. A jelöltek között amúgy vannak polgármesterek és önkormányzati képviselők is.

A 106 jelöltből a bemutatón négyet emeltek ki:

Szekeres Éva, a szolnoki I.-es számú körzet jelöltje, két éve civilként kezdett lakossági fórumokat szervezni. Juhász Béla, Sződliget polgármestere, volt MDF-es aki később Együttben politizált. Donáth Anna szociológus tavaly nyáron lépett be a Momentumba. A párt jelöltje lesz Lakatos Béla Komárom Esztergom megyei, Ács polgármestere. Ő két évvel ezelőttig Fidesz-tag volt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 31., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Momentum
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  yoyo
  2017. október 31., kedd 17:14
  tiszapolgári, sajnos az ellenzéknek se ez az első botladozása. Beleillik ez is.
 2. 9
  sálinger
  2017. október 31., kedd 17:10
  Szó, mi szó, én ugyan nem szeretem a sminkelt nőket, és egy kivételével, aki azóta már jótékony messzeségbe is merült, soha nem is voltak körülöttem ilyenek, de ez az agyonretusált borzalom azért mindenen túl tesz.

  Úgy nézel ki, mint egy zakkant vámpírzombi, aki önkívületi állapotában mindjárt ránk veti magát a képről... Miket csinálsz? Eszednél vagy, kérlek?

 3. 8
  tiszapolgári
  2017. október 31., kedd 17:09
  yoyo

  Szerintem a jugó példa nem jó, az a két borzasztó meccs zökkenőmentesen beleillik a szovjet 0:6-tól a holland 1:8-on át az andorrai 0:1-ig tartó megújulási folyamatba.
 4. 7
  yoyo
  2017. október 31., kedd 16:46
  A fidesz jelenleg a megnövekedett választási hajlandóság mellett tovább növelte a támogatottságát.
  mindent (a liberális párttól a jobbikig) összeadva talán még éppen többen akarnak kormányváltást, de ez az összeadósdi nem működik. A jobbikot kivéve a képletből a teljes demokrata ellenzék kevés a fidesz ellen (beleértve az lmp-től a momentumon át az mszp-ig és a dk-ig mindenkit).

  Ezzel őszintén szembenézve be kellene látni, hogy nem az összefogás hiánya miatt nem győzhető le a fidesz, hanem még azzal együtt se.

  De ennek a beismerése túlságosan fájdalmas volna, ezért marad más, mint az egy összefogásban többnyire valamilyen komoly önfeladást vállalni kénytelen pártok közti permanens anyázás.

  Nem akarom se a pártokat, se a politikusokat folyamatosan ostorozni, sok dolog miatt nagyon haragszom, de azt is tudom, hogy ronda csapdába keveredtek, és mindig szörnyű azt nézni, ha valaki szenved.

  Ezt a borzasztó helyzetet fel kellene oldani, fel kellene hagyni a kilátástalan dolgok forszírozásával.
 5. 6
  yoyo
  2017. október 31., kedd 16:36
  tiszapolgári, 5

  mindenekelőtt: a legmesszebbmenőkig együttműködéspárti vagyok, szent meggyőződésem, hogy a kooperációra való nyitottság, a korrekt partnerség nagyon meghálálja magát.

  Sajnos azonban nagyon jól láthatóan se az együttműködésre való őszinte készség, se a korrektség nincsen meg az érintettekben. Kiábrándító és végtelenül frusztráló, ahogy folyik egymás hibáztatása.

  Az egyik nemkívánatos irány: tovább folytatni az együtműködés forszírozását, ha közben a résztvevők képtelenek egymás méltánylására, illetve ha képtelenek a másik hibáztatásának, gyanúsítgatásának felfüggesztésére.

  És ha mégis sikerül kierőszakolni egy összefogást, helyi választási megállapodásokkal közös jelölteket támogatni, az esetleges választási siker után egy akkora kormányzati fiaskó következik, ami után mindenki átkozni fogja a győzelmet (nagyon hülye példával: ha a finnek nem bohóckodnak be maguknak annak idején egy utolsóperces öngólt, egyszerűen kiesünk, és akkor nem kell örök emlékként hurcolni a jugók elleni 7:1-et és 5:0-t)

 6. 5
  tiszapolgári
  2017. október 31., kedd 15:49
  Hajdú-Bihar megye mind a hat egyéni választókörzetében indul momentumos jelölt. A megyében csak két városban, Debrecenben és Szoboszlón van alapszervezet. A szomszédos BAZ megyében Miskolcon és Kazincbarcikán, Szabolcs-Szatmár-Beregben pedig csak Nyíregyházán van jelen a Momentum.
  A három megye mind a 19 egyéni választókörzetében indulni akarnak.
  Vajon feltétlenül muszáj-e mindenhol jelöltet állítania a néhány hónapja létrejött és vidéken jórészt ismeretlen mozgalomnak? A 19 választókörzetben tényleg nem lett volna egyetlen olyan ellenzéki vagy független jelölt sem, akivel választási együttműködést lehetett volna kötni?
 7. 4
  Világos
  2017. október 31., kedd 14:55
  Ez a Párt a hüséges Fidesztámogatók pártja. Aki nincs az összefogással az mind a Fideszt segiti.
  A programokról csak annyit a 300 oldal sem nyerőbb mint a "Folytatjuk" valószinü most is
  sikeres lesz a "Folytatjuk" : Az egyéni érdek elöl van a népérdek meg sehol.Lehet bármelyik
  aki ebben a helyzetben nem látja a megoldást az nem való politikusnak.
 8. 3
  yoyo
  2017. október 31., kedd 14:20
  Sejthető, hogy jelen felállás szerint még a 2/3 se nagyon akadályozható meg, nemhogy a fidesz újbóli kormányra kerülése.
  Az ellenzék tagjai ennek követleztében úgy viselkednek, ahogy a sportbajnokságok utolsó, már tét nélküli fordulóiban szokás, a kiesés és a bajnoki cím sorsa eldőlt, jöhet a tesztelés, a rutintalanok kockázatmentes kipróbálása, a 9 védő, két támadó szisztéma helyett a kilenc csatár, két védős hadrenddel való kísérletezés, stb.

  És meg kell mondanom, én ezt a látszólag felelőtlen és önsorsrontó stratégiát talán két okból is felmenthetőnek tartom.

  Egyrészt elég világosan kiderült, az ellenzéki pártok gyakorlatilag alkalmatlanok egy IGAZI partnerségre (nagyrészben a választási rendszer miatt).

  Másrészt kifejezetten hasznosnak tartanám, ha a egymással szembeni nemtelen és tisztátalan húzások helyett nyíltan felvállalnák a saját politikát, a többiekkel szembeni valódi vitát, és ennek következtében esetleg könnyebben tudnának a választók egyik vagy másik párt mögé állni, esetleg egyik vagy másik pártot elengedni a csudába. A dolog következménye esetleg egy vagy két párt kiemelkedését eredményezhetné ebből a zavaros sokaságból.

  Azt azért hozzáteszem: túl nagy csodát ettől az iránytól se mernék remélni. De nagyon fontosnak tartanám, hogy változzanak meg a dolgok, ezek a sok éve tartó meddő tökéletlenkedések pusztítóak.
 9. 2
  sajdik
  2017. október 31., kedd 13:55
  Ennél jobban nem is lehet Orbán érdekeit szolgálni, mint pont az egyik legismertebb ellenzéki vezető esélyeit rontani ezzel a jelöléssel a maximumig. Ez a Fekete Győr tényleg egy igazi Orbánsegg-nyaló a javából.

  Mindent a Fidesz győzelméért!

 10. 1
  Niki
  2017. október 31., kedd 11:35
  Hogy lesz ebből összefogás?
  A Jobbik, az LMP és a Momentum vitaestje:

  https://www.youtube.com/watch?v=WMeI8o94uEc

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra