Kavicsokra írják az áldozatok életkorát

  • narancs.hu
  • 2021. április 1.

Belpol

Londonban szívekkel, Prágában keresztekkel, Budapesten sorba rakott kavicsokkal emlékeznek a járvány következtében elhunytakra.

Húszezernél is több kavicsot raktak egymás mellé a Margitszigeten az Új Világ Néppárt aktivistái, így emlékeznek a koronavírus magyarországi áldozataira. A sort a pesti oldalon a hídtól indulva kezdték el – írja a 24.hu.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser pártjának alelnöke, Ábrahám Júlia azt mondta, a járványban meghalt emberek életkorát és a kormányzati oldalon feltüntetett számokat írták az egymás mellé rakott kavicsokra, a március 31-i állapotok alapján. Készen állnak arra, hogy az emlékjelet aktualizálják. 

 
Egy-egy áldozatra az életkora és a kormányzati oldalon feltüntetett szám emlékeztet.
 

 

 

 

A Telex egy hete írt arról, hogy Prága főterén több mint 24 ezer keresztet festettek a macskakövekre, így emlékezve a Csehországban koronavírus miatt elhunyt betegekre. Londonban pedig 150 ezer szívet rajzolnak a Temze-parton egy falra, a brit áldozatok tiszteletére. A szíveket az elhunytak hozzátartozói rajzolják, hétfő óta, a falfestmény várhatóan több mint egy kilométer hosszú lesz. 

Figyelmébe ajánljuk