Kerecsend csaknem félmilliárd forintot nyert el a szegény családok támogatására, de az önkormányzat visszadobta a pénzt

  • narancs.hu
  • 2018. május 24.

Belpol

Az alpolgármester szerint a cigányokon akkor sem lehet segíteni, ha megfeszülnek.

A Heves megyei falu két lépcsőben 400 millió forintot költhetett volna leszakadó családok felzárkóztatására, ám a pályázat elnyerése után az önkormányzat úgy döntött, hogy mégsem élnek a lehetőséggel – írja a Népszava. Többek között egészségügyi szűrőprogramokra, szociális bérlakások kialakítására, sportpályára, szolgáltatóházra és járdákra költhettek volna.

„Azok a cigányok, akik előre akartak haladni, már megtették, dolgoznak, csinosítják a házukat. A periférián csak a lumpenek maradtak, s az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították, hogy rajtuk akkor se lehet segíteni, ha megfeszül az ember” – mondta a Népszavának a projektet ellenző Prokaj Milán alpolgármester, aki szerint a falunak a turizmus fejlesztésére kellene fókuszálnia, éppen ezért nem lenne jó, ha a helyi cigányság Kerecsend központjába tudna költözni, mert a látvány elriasztaná a vendégeket.

A település polgármestere, Sári László azonban sajnálja, hogy a képviselő-testület leszavazta a pályázat elindítását, és ezzel elvették Kerecsendtől a fejlődés lehetőségét.

Képünk illusztráció, forrása: Füzesi Hírek

Figyelmébe ajánljuk