Kinevezték az OMSZ ideiglenes elnökét

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 25.

Belpol

Hanyecz László az OMSZ elnökségének egyetlen tagja, aki nem tiltakozott kollégái felmentése ellen. Április 1. óta dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat gazdasági elnökhelyettesét, Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) – tudta meg az ATV Heti Napló című műsora.

Mint kiderült, Hanyecz volt az egyetlen az OMSZ elnökségének tagjai közül, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat 16 vezetője az elnök és a szakmai elnökhelyettes menesztése miatti tiltakozásul fogalmazott meg.

A megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t, de a munkatársakat nem hívták össze, és őket e-mailben sem tájékoztatták a változásról.

Az ATV információi szerint Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.

MInt ismert, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát hétfő délután azonnali hatállyal menesztette Palkovics László, miután az augusztus 20-ra tervezett tűzijátékot az operatív törzs az OMSZ jóslatai miatt lefújta, a várt vihar azonban nem érkezett meg.

(ATV)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk