Kósa elfogadta a csengeri örökösnő "ajándékát", egy francia bank negyedét

  • narancs.hu
  • 2021. február 16.

Belpol

Elhihette, hogy Európa egyik leggazdagabbja lesz.

Európa leggazdagabb emberei közé tartozhatott volna Kósa Lajos fideszes képviselő, ha teljesültek volna az általa aláírt ajándékozási szerződések, írja a Blikk. A történet főszereplője a fideszes politikus mellett a csengeri örökösnő néven ismert Sz. Gáborné.

A lap szerint Kósa aláírt vele egy olyan gyanús ajándékozási szerződést, amely alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Industrial et Commercial Bank 24,09 százaléka. A lap azt állítja: birtokában van a szerződést, ami arról árulkodik, hogy Kósa elfogadta ezt az ajándékot. A szélhámos nő hamisan állította azt, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban.

A Blikk szerint Kósát egy svájci céggel is megajándékozta Sz. Gáborné, egész pontosan öt éven keresztül az osztalékjövedelmének 5 százalékát ajánlotta fel a politikusnak - Kósa ezt is elfogadta.

A sajtóban csengeri örökösnőnek nevezett szélhámos, Sz. Gáborné Kósa családtagjait is meg akarta ajándékozni, ugyanakkor Kósa felesége közjegyző előtt utasította vissza az ajándékot, Kósa édesanyja pedig azt állítja, aláhamisították az aláírását.

Az üggyel kapcsolatos rendőrségi tanúvallomásokról Juhász Péter osztott meg korábban információkat. Azokból az derült ki, a szélhámosnak olyannyira hitt Kósa, hogy hajlandó lett volna elmenni vele tárgyalni a német pénzügyminiszterhez. A tanúvallomásokban Kósa azt állítja: nem fogadott el semmilyen ajándékot Sz. Gábornétól. 

Figyelmébe ajánljuk