Kövér László szerint egyes ellenzéki képviselőknek nem lenne keresnivalójuk a parlamentben

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. május 20.

Belpol

Mert az ellenzék nem tiszteli a demokráciát.

Kövér László házelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában ment neki a tőle megszokott stílusban két ellenzéki képviselőnek: a párbeszédes Tordai Bencének és az LMP-s Hadházy Ákosnak.

Név szerinti említés nélkül tért ki Tordai Bence esetére, akit „korábban azért tiltottak ki az Országgyűlés összes épületéből, mert olyan magatartást tanúsított, ami nemhogy parlamentben, hanem civilizált közösségben sem fogadható el”. A kritizált magatartás egyébként abból állt, hogy Tordai matricákat ragasztott Orbán Viktor dolgozószobájának ajtajára. Emiatt Kövér „örökre” kitiltotta a Parlamentből, áprilisban az MSZP–Párbeszéd-frakció alakuló ülésére nem is engedték be a Képviselői Irodaházba.

Tavaly Kövér László örökre kitiltotta a Parlamentből, most képviselővé választották a párbeszédes Tordai Bencét

Ezt adják össze! Nem jutott be ma délelőtt a Képviselői Irodaházba Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője és listán megválasztott parlamenti képviselője – írja a politikus Facebook-oldalán. Az irodaházban pedig az MSZP és a Párbeszéd megválasztott képviselői tanácskoztak, és döntöttek is arról, hogy frakciószövetségben fognak dolgozni.

A házelnök a rádióműsorban azt is kijelentette: a képviselői eskütételről távol maradó, az Országgyűlés legitimitását megkérdőjelező Hadházy Ákosnak „nem lenne itt semmi keresnivalója egy normális demokráciában, ahol érvényesülnek a közösen elfogadott írott vagy íratlan normák”. Úgy folytatta: „Egy ilyen embernek tényleg nincs keresnivalója a parlamentben, de hát nekünk is tiszteletben kell tartanunk a magyar emberek döntését, akik ennek a pártnak a támogatói közé sorakoztak fel”. Közölte, hogy Hadházy Ákos várhatóan a parlament következő ülésének végén teszi le képviselői esküjét.

Kövér László azt mondta: nem tervez változást eddigi szankcionálási gyakorlatában.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.