Lassan a kormánymédiára se lesz szükség: Lázár interjút készített Balog Zoltánnal

  • - palosm -
  • 2018. február 22.

Belpol

Négyszemközt.

Tízperces videóinterjút készített a piros pulóveres Lázár János a nyakkendőtlen Balog Zoltánnal az értékek harcáról, a politikus feladatairól meg az ország jövőjéről a lazarjanos.hu-ra.

false

Izgalmasnak ezt a beszélgetést nem mernénk nevezni, de ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, a cél sem ez volt, hanem az, hogy a miliő, a szereplők testtartása, a mögöttük hajladozó szobanövények és az eléjük tett két kávéscsésze felidézzék a polgári öntudat szerény diadalát.

No meg az, hogy ebben a környezetben a két miniszter némi öblögetés után olyan mondatokkal és kifejezésekkel kínálhassa meg a másikat, mint „a polgári Magyarország ügyének tartópillére”, „a Bethlen Gábor-i református közéletiség”, „elképesztő mennyiségű munka”, „hivatás”, „lokalitás”, „identitás”, „közösségi érdek”, „tisztesség”.

Megtudhatjuk azt is, hogy Balog Zoltán azért nem tartja magát jó politikusnak, mert mindig keresi a másik pozíciójában a részigazságot. És hát valóban, „a kampány leegyszerűsít dolgokat”. De mégiscsak úgy van, hogy két világ között kell választanunk. Kissé komikusnak tartja Balog, hogy csak az utóbbi 5–10 évben jött rá arra, hogy a nyitott társadalom „micsoda egy hülyeség”. Hiszen „zár alá kell vennünk, ami érték”.

Most a harcra kell koncentrálni, ebben állapodnak meg a miniszterek, Lázár pedig köszönetet mond az útmutatásért.

false

Figyelmébe ajánljuk