Lehet, hogy elölről kell kezdeni a római-parti gát tervezését

  • narancs.hu
  • 2017. december 10.

Belpol

A Közbeszerzési Hatóság szerint jogsértő volt a tender nélküli szerződés.

Jogsértő volt, hogy a főváros – a csatornázási műveken keresztül – közbeszerzés nélkül szerződött a római-parti mobilgát tervezési munkálataira a Tér-Team Kft.-vel – írja Jávor Benedek Facebook-bejegyzésére hivatkozva a Magyar Nemzet.

A hatóság Jávor bejelentésére küldött válasza alapján a Közbeszerzési Döntőbizottság november 27-én el is indította a jogorvoslati eljárást. A Párbeszéd EP-képviselője úgy látja, „ha a tervezési szerződés semmis, akkor új közbeszerzést kell kiírni, majd újra kell tervezni a projektet, az új tervek pedig azt is jelenthetik, hogy a változások miatt új engedélyezési eljárást kell lebonyolítani. Vissza a start mezőre”.

A római-parti gát ügye a közbeszerzési problémáktól eltekintve is jelentős akadályokba ütközött. Októberben az Együtt és a Párbeszéd népszavazási aláírásgyűjtésbe kezdett a kérdésben, aminek hatására a Fővárosi Önkormányzat visszavonta a nyomvonal kijelöléséről szóló határozatát. A képviselők később dönthetnek arról, hogy a zöldek által szorgalmazott Nánási út–Királyok útja nyomvonalat, a part menti vagy az attól pár méterre húzódó „kerítésvonali” megoldást választják-e.

A Római-part két végén betorkolló patakok árvízvédelméről nincs ekkora vita, így e területeken egy október végi döntés értelmében elkezdődhetnek a munkálatok.

Figyelmébe ajánljuk