Lemondása után rögtön beleszállt Hegedüs Zsuzsába a Megafon

  • narancs.hu
  • 2022. július 27.

Belpol

Deák Dániel megfejtette: Gyurcsány!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor „tiszta náci szövege” miatt lemondott Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott.

Mint ismert, Orbán Viktor azt mondta Tusnádfürdőn, hogy „a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. (…) Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”. A kijelentése Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét és Frölich Róbert országos főrabbit is felháborította, előbbi találkozót kért a miniszterelnöktől. 

Hegedüs Orbánnak címzett levelében közölte, hogy: „Amiben viszont mindeddig biztos voltam, ezért álltam ki rendszeresen melletted, amikor ilyen vádakkal illettek (…), hogy az antiszemitizmus olyan távol áll tőled, mint Makó Jeruzsálemtől. Amúgy ezt a véleményemet máig fenntartom, annak ellenére, hogy már a parlamenti határozat, ami utána Tusványoson egy nyíltan fajgyűlölő beszéddé fajult, ami akár Goebbels-nek is tetszett volna, túlment a vállalhatóság határán”.

Orbán válaszában, amit Orbán Balázs politikai igazgató tett közzé, azt írja, "te sem gondolhatod komolyan, hogy 20 év közös munka után rasszizmussal vádolj engem." A miniszterelnök kifejti, hogy kormánya a zéró tolerancia politikáját követi a rasszizmus és az antiszemitizmus ügyében, és hogy felfogása szerint a Jóisten minden embert saját képmására teremtett.

Hegedüs a viszontválaszban arról ír, hogy nem Orbánt minősítette rasszistának, szélsőjobboldalinak vagy fajgyűlölőnek, hanem a beszédét.

Minderre a Fidesz-közeli Megafon egyik véleményvezére azonnal jól belerúgott Hegedüsbe, szúrta ki a 24.hu.

Mint írják, Deák Dániel röviddel azután, hogy megjelent a Hegedüs lemondását bejelentő levél, egy Facebook-bejegyzésben mondta el a véleményét arról, hogy szerinte mit is kell gondolni Hegedüsről. Deák szerint:

Nem nagy veszteség: lemondott az elmúlt években a munka helyett inkább a pénzszóró botrányoktól hangos Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, amit Gyurcsányhoz hasonlóan »nácinak« minősített.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk