Lemondott Bús Balázs önkormányzati képviselői posztjáról

  • narancs.hu
  • 2022. január 25.

Belpol

Összeférhetetlenségi okok miatt. Nem lehet egyszerre képviselő és az NKA alelnöke. 

„Az Atlatszo.hu mai cikke alapján jogászok is megvizsgálták az összeférhetetlenség kérdését. Ennek alapján a mai nappal lemondok az önkormányzati tisztségeimről (kerületi képviselő és fővárosi bizottsági tag) megszüntetve az összeférhetetlenséget. Természetesen a jövőben is Óbudáért fogok dolgozni, és remélem, hogy április után folytatni tudjuk azt a munkát, ami két éve megszakadt Óbudán. A III. kerületnek olyan képviselőkre van szükségük, akik az óbudaikat képviselik a Parlamentben. Én a jövőben is – ahogy eddig – az óbudaiakat fogom szolgálni” – írja Bús Balázs a Facebookon. 

Bús Balázs 2019-ben elvesztette az önkormányzati választást, ezért nem tudott újrázni Óbuda polgármestereként. Önkörmányzati képviselő lett belőle, és tavaly új pozíciót kapott Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől; a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének nevezték ki. 

Az Átlátszó arról írt, hogy a két tisztség törvény szerint összeférhetetlen. Bús erre reagálva mondott le önkormányzati képviselőségéről. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.