Mága Zoltán, a szeretet és a politika hegedűse

  • narancs.hu
  • 2014. december 19.

Belpol

A Fidesznek kampányol és látványosan adakozik, de vajon honnan jön és hová megy a sok pénz? A karácsonyi dupla számban részletesen utánajártunk mindennek.

Mága Zoltán életútjáról, zenei kvalitásairól, bőkezű adományairól és cégügyeiről is olvashatnak Hamvay Péter tényfeltáró cikkében. Mi köze Simicska Lajos cégéhez, Pokorni Zoltán kampányához, hogyan támogatja a CBA, és hogyan kerül a képbe Habony Árpád közeli ismerőse, vagy éppen maga a pápa? Hogyan értelmezzük ezt az egész jelenséget?

Osztolykán Ágnes volt LMP-képviselő szerint Mága Zoltán magatartása azt mutatja, miképpen másolja a roma közösség a többségi társadalom igazodási mintáit. Azt üzeni a roma közösségnek, hogy nincs szükség saját elvekre, világnézetre, elég a mindenkori hatalom kívánalmainak megfelelni. Osztolykán szerint a roma közösség e mentalitás miatt válik megoszthatóvá, ezért válik a politikai pártok játékszerévé. Így lesznek a pártoknak „saját cigányaik”, s ebbe a sorba állt be Mága is.

Mindjárt jönnek a huszárok

Mindjárt jönnek a huszárok

Fotó: Facebook/Mága Zoltán

További részletek a nyomtatott lapban, addig is ajánljuk a zenész elhíresült klipjét. Amikor sokan felháborodtak a luxus dicsőítésén és a magamutogatáson, Mága azzal védekezett, hogy ezzel szeretett volna példát mutatni, erőt adni a hátrányos helyzetből induló fiataloknak, hogy „van kiút, mert tanulással bármit elérhetnek, egyforma eséllyel indulhatnak az életben”.

Korábban Mága Zoltán nagy sikerű felcsúti koncertjéről is tudósítottunk, de a társasági adóval trükköző kulturális vállalkozásokról szóló áttekintésünkben is előkerült.

Figyelmébe ajánljuk