Magyarország, 2017: egy politikai per első képei

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 13., 15:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bilincs, rabszíj, készenléti rendőrség pár flakon narancssárga festékért.

Folyik Gulyás Márton és Varga Gergely pere, amit hellyel-közzel itt követhetünk, de nem árt jól eszünkbe vésni ezt a néhány fotót, már csak a miheztartás végett is.

false

 

Fotó: Németh Dániel fotói

false
false
false
false
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 13., 15:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Gulyás Márton
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  reuters
  2017. április 13., csütörtök 16:12
  egy rablógyilkos tárgyalása?
  ja, nem!
  akkor hősként fog kijönni Gulyás Márton és Varga Gergely!
 2. 2
  KassaiSonka
  2017. április 13., csütörtök 16:38
  Most mit lehet tenni, szegény ember vízzel főz, mindenki azzal gazdálkodik, amije van. Nem volt gyújtogatás, fosztogatás, tank meg tömeges erőszak, mint 2006-ban, hát ezeket a festékes dobozokat kell atombombával való fenyegetéssé felpumpálni.

  Szegény Pintér Saca, azért nem irigylem. Most már sokadszor veti be nyilas rohamosztagosait, hogy aztán legyen kin és kivel demonstrálni a pártatlan rendőrség enképét, és akkor emellé ezek a festékesdobozok... Azé snassz, legyünk őszinték. Azoknak a rohadt komcsiknak anno bezzeg jutott gyújtogatás, Molotov-koktél dobálás, dúlás, rablás, fosztogatás, meg minden mi szem szájnak ingere, "hogy nézni is tereh" neki meg ezek a piti dobozok...

  Tényleg szégyen, na. Ilyen szemetek is csak ezek a rohadt libsibibsik tudnak lenni... Csak ők tudnak ennyire pofátlanul békések lenni.

 3. 3
  reuters
  2017. április 13., csütörtök 17:12
  a közt. elnöki hivatal szerint 23 ezer ft kárt okoztak ezek a bűnözők
  ebből életfogyt lesz
 4. 4
  Hóvarjú
  2017. április 13., csütörtök 17:38
  Hungarian Habeus Corpus: Az Aránytalanság Vélelme.
 5. 5
  Rumata
  2017. április 13., csütörtök 18:13
  Az egy dolog, hogy normális országokban Gulyásnak a tábla levételéért és a festékesdoboz dobásért még halmazati visszaesőként is legfeljebb csak egy helyszínen is kiszabható pénzbüntetést lehetne adni rongálás, illetve közterület beszennyezése címén.

  De ha arra gondolok, hogy a többi 79999 ember egyetlen garázdaság nélkül végig tudta csinálni a tüntetést, akkor Gulyás minimum letöltendő börtönbüntetést érdemelne azért, amiért a gyerekesen primitív idióta megnyilvánulásával sikerült neki lejáratnia a 80 ezer ember világszerte osztatlan tiszteletet kivívó, fegyelmezett tiltakozó akcióját.

  Gulyás azt hiszi, hogy az Orbán-kormány törvénysértései feljogosítják őt arra, hogy ő maga is törvénysértéseket kövessen el.

  Csakhogy ezzel Gulyás maga is a garázdálkodó hugyosforradalmárok szintjére süllyedt.

  Gulyás a demokráciának és a jogállamnak pont a lényeget nem érti.

  Törvénysértések ellen nem lehet törvénysértésekkel tiltakozni.

  És aki ezt nem képes megérteni, az nem való politikusnak.

  Horthytól Rákosiig mindig olyan politikusok tették pokollá Magyarország életét, akik úgy gondolták, hogy mások korábbi - tényleges vagy vélt - törvénysértése őket is felhatalmazza a törvénysértések elkövetésére.

  És ők is ugyanúgy kicsiben kezdték, mint Gulyás.

  Vagy mint Orbán.

  Vagy mint Botka is, aki a "vegyük vissza a lopott pénzt a tolvajoktól" helyett a "fizessenek a gazdagok" jelszóval a jobboldal által elkövetett igazságtalanságokra válaszként saját maga is egy primitív igazságtalanság elkövetésére uszít.

  - - -

  Soha nem fogunk tudni eljutni a valódi demokráciáig, ha az ilyen antidemokratikus alakokat nem közösítjük ki magunk közül.
 6. 6
  Rumata
  2017. április 13., csütörtök 18:22
  Tényleg siralmas, hogy az ellenzék még a saját maga által hirdetett legalapvetőbb elveket sem veszi komolyan.

  És még gondolkodni sem képesek.

  Jó példa erre Lendvai Ildikó, aki a CEU melletti tüntetés résztvevőjeként a riporter kérdésére azt válaszolja, hogy "Mi a Soros mellett vagyunk".

  Értitek, ugye?

  Lendvai a CEU melletti tüntetésen nem a CEU mellett tüntet.

  Hanem Soros mellett.

  Mit várhatunk egy ILYEN ellenzéktől?
 7. 7
  szegedi789
  2017. április 13., csütörtök 20:58
  Nem számolt be az eseményekről a köztévé? Majd a Kékfényben... Brrrrrrr...
 8. 8
  yoyo
  2017. április 13., csütörtök 21:04
  "Gulyás a demokráciának és a jogállamnak pont a lényeget nem érti."

  csak ezzel az egy mondatoddal foglalkoznék.
  Milyen demokrácia!? Milyen jogállam?!

  Minden tiszteletem és elismerésem a tüntetők önmérsékletéért, visszafogottságáért, de mivel a hatalom erre tökéletes válaszként hibátlanul kerüli a konfrontációt, nem provokál, udvarias sőt figyelmes, így ez a mozgalom 2052-ig minden következmény nélkül folytatható.

  Az csak egy demokratikus hatalom számára kínos, ha tömegek kitartóan tüntetnek, egy cinikus autoriter hatalom számára a társadalmi tiltakozásnak semmi jelentősége.

  Arra viszont remekül megfelel ez a helyzet, hogy elmondhassák újra és újra: mit akarnak? tüntethetnek, gyülekezhetnek, hol itt a diktatúra?

  Nem tudok egyértelműen állást foglalni a választandó helyes magatartást illetően. De az jól érzékelhető, hogy rengetegen vannak a tüntetéseken, akik elégedetlenek ezzel a céltalan, szervezetlen és következmények nélküli demonstrációkkal. 9. 9
  yoyo
  2017. április 13., csütörtök 21:15
  a 8-as kommentem Rumatának íródott.

  Naponta többször történik olyasmi, amin az ember felháborodik, amit elfogadhatatlannak tart, de ugye mint törvénytisztelő demokrata, szépen nyel egyet, ír egy feljelentést polt péternek, aki szerencsére megteszi a szükséges lépéseket, így minden a helyére kerül.

  Ne basszál már fel ezzel a hülyeséggel!

  Parlamenti képviselőként én ma egészen biztosan ordítva küldtem volna el az anyjába kövér lászlót, amiért a jánosozást méltatlannak és bűnösnek ítélte. Nyilván ez lett volna az utolsó cselekedetem, de velem ilyet nem csinálhat meg senki.

  Ha az ember egy kretén, torz rendszer szabályaihoz alkalmazkodik, elfogadva, hogy jó, szar, de ez a törvény, ez van mondva, akkor én rendes és törvénytisztelőként nem fogok kivetkőzni magamból, hanem szépen nyelek egyet, írok egy udvarias facebook posztot, és máris mindent megtettem.

  Ez megy itt nagyon sok éve, minden nap szépen, egyenes gerinccel megírja az ellenzéki sajtó, kinek hánymilliárdos korrupciós disznósága volt, ki milyen embercsoportot alázott meg nyilvánosan valamilyen szöveggel, cselekedettel, és mindenki szépen betartja a törvényt.
 10. 10
  yoyo
  2017. április 13., csütörtök 21:43
  Rumata:
  "Horthytól Rákosiig mindig olyan politikusok tették pokollá Magyarország életét, akik úgy gondolták, hogy mások korábbi - tényleges vagy vélt - törvénysértése őket is felhatalmazza a törvénysértések elkövetésére.

  És ők is ugyanúgy kicsiben kezdték, mint Gulyás."

  Ugye érzed, ez mekkora baromság?

  A történelemből fel tudunk idézni jópár epizódot, amit a te logikáddal szintén ide lehetne sorolni, legyen szó 1848-ról, 56-ról, vagy éppen a berlini fal ledöntéséről.

  valamelyik cikk alatt pár napja leírtam a mostani helyzet szerintem lehetséges forgatókönyveit.
  Azt is, hogy az én optimista várakozásom szerint egy maradandóbb és szervesebb változás leghamarabb a 20-as évek derekára lehetséges.

  Ami szinte biztosra vehető, hogy a fidesz egyszerű választással aligha verhető meg.
  Szinte biztos, hogy a következő években lesz másfajta küzdelem is, mint a jogállami és demokratikus viszonyok között szokásos politikai.

  Szóval harc lesz. És nem csak festékes flakonok fognak repülni.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország