Már négy ember meghalt kihűlés miatt idén ősszel

  • narancs.hu
  • 2021. október 20.

Belpol

Az elmúlt télen 163 ember életét követelte a hideg Magyarországon.

A Magyar Szociális Fórum közlése szerint már 4 ember szenvedett fagyhalált idén ősszel. Ők voltak az idei őszi-téli időszak első kihűléses áldozatai. Azt, hogy milyen adatokból, forrásokból dolgozik a szervezet, ezúttal sem tették közzé. Az újabb lehűlés a következő napokban kezdődik.

A szervezet arra emlékeztet, hogy a fagyhalál áldozatainak száma újra emelkedő tendenciát mutat Magyarországon: 2020-ban 212-en szenvedtek kihűléses halált, egy évvel korábban 196-an, míg 2018-ban 190-en.

Az évről-évre növekvő tendencia, a tömeges életvesztés annak a következménye, hogy hiányzik a kellő állami gondoskodás a lakosság legrászorultabb rétegeiről, leginkább az idős, beteg, elszegényedett, egyedülálló személyekről.

A Magyar Szociális Fórum ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az előző év télen állítólag több helyen nyomást gyakoroltak az orvosokra azért, hogy a halál okaként ne hypothermiát, vagyis kihűlést, hanem a Covid-19-et tüntessék fel, szépítve a fagyhalálra vonatkozó statisztikai kimutatást.

(Magyar Szociális Fórum)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk