Márki-Zay: Az interneten keresztül hallgathatták le az ellenzéket

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesznél futnak össze a szálak.

Márki-Zay Péter kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt először arról, hogy lehallgathatták az ellenzék főhadiszállását. Az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán a Blikknek további részleteket is elárult az ügyről.

Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, a választási kampány alatt az ellenzék főhadiszállásaként működő Hold utcai irodában biztonsági kamerák voltak, amikhez internetes kapcsolattal is hozzá lehetett férni. Márki-Zay Péter hozzátette, a választás után leszerelték a kamerákat, azonban az informatikai hálózatot lebontó szakemberekkel beszélve kiderült, hogy

valakik egy ismeretlen IP-címről csatlakozhattak rá a kamerákra, és nem csak a kamerák képét láthatták, de hangot is rögzíthettek.

Azzal kapcsolatban, hogy kik lehettek a lehallgatók az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: „Találgatni lehet, de a haszonélvezője ennek a Fidesz lehetett. A kampány alatt minden reggel ott találkoztak a hat párt képviselői, együtt döntöttek a különböző ügyekben, egymás lehallgatására tehát nem volt szükségük.”

A korábbi miniszterelnök-jelölt a lap megkeresésére azt is elmondta, a biztonsági rendszert más csapat szerelte fel és másik szerelte le, az utóbbi szerint a mikrofonok be voltak kapcsolva. Márki-Zay Péter nem tesz feljelentést. Mint fogalmazott: „belefáradtam abba, hogy az ilyen feljelentések sorra elbuknak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk