Matolcsy új felesége és a Mediaworks titkolt megállapodást kötött

  • narancs.hu
  • 2017. december 13.

Belpol

Eltűnhetnek a Vajda Zita és Matolcsy viszonyáról szóló cikkek.

Titkolt megállapodást kötött Vajda Zita és a Mediaworks, így eltűnnek a Vajdának nem tetsző, a Matolcsyval való viszonyáról, annak hozadékairól szóló írások – tudta meg a 24.hu.

Szeretőbotrány: Matolcsynak esze ágában sincs a Zita-gate miatt lemondani

Megkérdeztük az MNB-t, hogy a jegybankelnök lemond-e, miután jó ideje a barátnőjeként emlegetett, 32 éves jógaoktató hölgy miatt szerepel a hírekben. Az MNB sajtóosztálya remek hely lehet, erről ők maguk állítottak ki nemrégiben cáfolhatatlan bizonyítékot, miután mindenki meglepetésére éppen saját jegybankelnökük magánéletéről rántották le a leplet egy ma már klasszikussá vált válaszlevélben, amelyet alighanem hamarosan a marketinges és kommunikációs tanfolyamok kötelező tananyagában fogunk viszontlátni.

Egy éve még megalapozatlannak találta Vajda hasonló jellegű igényét a Népszabadságot bezáró Mediaworks, azonban a lap most úgy tudja, hogy a cég ügyvédet sem állított ki és ellenkérelmet sem nyújtott be.

A Népszabadság közvetlenül a bezárása előtt tárta fel a kapcsolatot, de számos más kényes témát is érintett, amelyekből kiderült, hogy

– Vajda Zita fizetése több mint havi 1 millió forint volt,

– az MNB-ből való távozása után kapott alapítványi fizetése még ezt is túlszárnyalta,

– Vajda Zita testvére is a jegybankban kapott munkát,

– az alapítványokhoz köthető volt Vajda anyjának munkahelye is, egy könyvelőcég,

– már a Nemzetgazdasági Minisztériumban is együtt dolgozott Matolcsyval,

– Matolcsy magánemberként vett részt Vajda diplomaosztóján, két nappal azután, hogy elkezdett dolgozni az NGM-ben,

– A Zoom.hu idén nyáron írta meg, hogy Vajdát lakáshoz segítette a jegybank kedvezményes, szuperolcsó munkáltatói kölcsön révén, amiből az egyik legnagyobbat kapta a nő.

Vajda Zita még idén tavasszal indított személyiség jogi pert a Mediaworks ellen. A 24.hu által hivatkozott tárgyaláson azonban nem jelentek meg a felek, viszont a bíróság kapott egy levelet, melyből kiderül, hogy Vajda Zita eláll a pertől, mert megállapodtak a kiadóval.

Amikor még létezett a Népszabadság, a kiadó nem adott helyt Vajda hasonló jellegű helyreigazítási igényének, mert megalapozatlannak találta azt, hiszen a Vajdáról és Matolcsyról megjelentek mind megfeleltek a valóságnak.

A 24.hu megkeresésére sem Matolcsy Zita, sem a Mediaworks nem reagált, de a híroldal feltételezi, hogy a megállapodás értelmében a cikksorozat írásai eltűnhetnek a ma már csak archívumként működő nol.hu-ról.

Figyelmébe ajánljuk