Medián: Karácsony Gergelyt választaná a legtöbb kormányváltást akaró

  • narancs.hu
  • 2021. február 24.

Belpol

Jakab Péter és Dobrev Klára fért még fel az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi dobogójára.

A kormányváltást akaró szavazók legszívesebben Karácsony Gergelyt látnák ellenzéki miniszterelnök-jelöltként - derül ki a Medián HVG számára készítettfebruári közvélemény-kutatásából.

A válaszadók első és második legalkalmasabbnak tartott miniszterelnök-jelöltjüket is megjelölhették, a két említés súlyozott átlaga alapján a főpolgármestert a kormányváltást akarók 39 százaléka támogatja.

Második helyen Jakab Péter végzett 32 százalékkal, míg a harmadikként befutó Dobrev Klárát az ellenzékiek 25 százaléka választaná.

Márki-Zay Péter (22 százalék) és Fekete-Győr András (10 százalék) támogatottságára kérdezett még rá a Medián.

A kutatásból kiderül az is, hogy a legkevésbé elutasított ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay, Dobrev Klárát viszont a kormányváltást akarók 39 százaléka semmiképp sem választaná. 

A felmérésben szereplő politikusok közül hivatalosan Jakab, Fekete-Győr és Márki-Zay jelentette be eddig, hogy indulna az ellenzéki előválasztáson. 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.