Még a fideszesek sem hisznek a Soros-tervben

  • narancs.hu
  • 2018. február 12.

Belpol

Hiába a nagy plakátolás, a párthíveknek is csak a 39 százalékát tudták meggyőzni.
„Ön egyetért-e azzal az állítással, hogy vannak civil szervezetek Magyarországon, amelyek bevándorlási irodákat kívánnak létesíteni a Soros-terv elősegítésére?”

Ezt a kérdést tette fel a Policy Agenda közvélemény-kutatása a Zoom.hu megbízásából. A telefonos felmérés január 16-23 között készült, mintegy 1000 fő részvételével, tehát reprezentatív eredménynek minősül.

Eszerint a bőszen plakátoló kormánypropaganda nemigen meggyőző: csak 27 százalék szerint igaz az ördögi összeeskövéselmélet, miszerint a világ minden szörnyűségét igyekszik Soros György kis hazánkra zúdítani. Persze, vannak várakozó álláspontúak is, akik nem tudnak dönteni (kb. 14 százalék.)

A pártpreferencia alapú lebontásból azonban még az is kiderül, hogy a fideszesek többsége (52 százalék) sem ért egyet a Soros-terv fenyegető/létező mivoltával. Azért természetesen még mindig ők hisznek ebben a legjobban, a megkérdezett Fidesz-szimpatizánsok mintegy 39 százaléka.

Kevéssé meglepő, hogy a baloldali-liberális nézettel rendelkezők tartják ezt a legnagyobb marhaságnak: 78 százalék utasította el a kérdésben foglaltakat, de 16% azért közülük is elhiszi, hogy a civil szervezetek bevándorlási irodákkal segítik az ún. Soros-tervet. A Jobbik szavazói között a megoszlás 66 és 24 százalék az elutasítók javára, a bizonytalanoknál 59 és 22 százalék volt.

Figyelmébe ajánljuk