Még a választások előtt letarolják a teljes rádiós piacot
Mészáros Lőrinc a lemenő nap aranyló fényében

Még a választások előtt letarolják a teljes rádiós piacot

  • narancs.hu
  • 2017. november 15.

Belpol

Mészáros Lőrinc is vett egy újabb vidéki rádiót.

Mészáros Lőrinc Talentis Group nevű cége lett Kecskemét térségének leghallgatottabb rádiója, a Gong Rádió tulajdonosa, írja a 24.hu. A Gong Rádió üzletileg is sikeres, tavaly 42 millió forint nyereséget termelt, az adása Kecskeméten kívül Nagykőrösön, Csongrádon, Gyömrőn, Kecelen, Solton és Baján is fogható.

Mészáros Lőrincnek van már rádiója, nemrég vette meg a balatoni Part FM-et, övé a majdnem 200 újságot birtokló Mediaworks (többek közt egy tucat megyei napilap, a Világgazdaság és a Nemzeti Sport kiadója) és az Echo Tv is.

A rádiós piac valódi nagyágyúja azonban Andy Vajna, aki a Rádió 1-gyel országos hálózatot épít, sorra nyeri a vidéki frekvenciákat, illetve vásárol fel kisebb adókat, nagy múltú szerkesztőségeket számolva fel ezzel. Vajnához köthető az a cég is, mely a Class FM országos frekvenciájáért indult, de jogi problémák miatt húzódik a pályázat kiértékelése.

A lap úgy tudja, a kormányközeli üzletemberek még a választások előtt szeretnének megszerezni minél több vidéki frekvenciát. Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Belénessy Csaba és Vajna ügyvédjei azok, akik ebben élen járnak, a Médiatanács pedig eddigi gyakorlatának megfelelően segédkezik.

Vajna nemrég titokban megvásárolta Debrecen leghallgatottabb rádióját, a Best FM-et, és a szegedi, korábban közösségi-vallási Európa Rádió is most döntött úgy, hogy inkább kereskedelmi adó lesz, és bekapcsolódik Vajna Rádió 1 hálózatába. A 24.hu arról is ír, hogy a héten Vajna szövetségese, Belénessy Csaba cége kapta meg a dunaújvárosi frekvenciát. A Médiatanács Belénessy cégének adta a Fejér megyei frekvenciát is, ám a bíróság szerint jogsértő volt a Médiatanács e döntése.

Figyelmébe ajánljuk