Megjelent Mészáros Lőrinc cége, és olyan büdös lett, hogy a gyerekek már a szabadba se tudnak kimenni

  • narancs.hu
  • 2017. április 8.

Belpol

A felcsúti polgármester cége szerint viszont nincs itt semmi gond.

„Iszonyatos büdös van” – meséli az RTL Klub Híradójában egy férfi, aki családjával öt éve költözött az Alcsútdobozhoz tartozó Göbölpusztára. Kezdetben nem volt semmi gond, de aztán a házukkal szemben megépült egy sertéstelep, ami éppenséggel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában van. A férfi azt mondta a Híradónak, hogy a szag miatt a gyerekei már a szabadban sem szívesen játszanak. Mások kamerán kívül arról beszéltek, a büdös miatt még teregetni sem tudnak az udvaron.

Az RTL megkereste a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Búzakalász ’66 Kft.-t, ahol azt mondták, szerintük „az uralkodó szélirány miatt nem lehetséges, hogy a szag bemenjen a házakhoz”, azt azonban elismerték, hogy a trágyázási időszakokban „elkerülhetetlen a szag terjedése”. A Fejér Megyei Kormányhivatal szerint viszont a telephely szabályosan működik, az állattartás körülményeit hatósági állatorvos ellenőrzi.

Korábban mi is foglalkoztunk Orbán Viktor bizalmasa, Mészáros Lőrinc gigaméretű sertéstelepével, cikkünket itt olvashatják:

Húsnagyhatalom születik: beindult Mészáros Lőrinc gigaméretű sertéstelepe

A csákvári telepen csaknem 13 ezer állat tartható. A felcsúti polgármester cége az utóbbi hónapokban számos épületet is renovált itt, sőt újat is épített. Íme. Februárban írtunk arról, hogy Mészáros Lőrinc mezőgazdasági cége, a Búzakalász ’66 Kft. Csákvár külterületén, a településtől néhány kilométerre sertéstelep építésére kapott engedélyt az illetékes környezetvédelmi hatóságtól.

Figyelmébe ajánljuk